Αυτό που ονομάζουμε στρατηγική, βασικά έχει να κάνει με το να περνάμε τα ποτάμια από τις γέφυρες και να διασχίζουμε τα βουνά από τα μονοπάτια. Anatole France, 1844-1924, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1921

Πομπέο σε Λαβρόφ: H ανάμιξη σε εκλογές είναι ανάρμοστη

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι συζήτησε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ τις ανησυχίες για ανάμιξη στις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές και ανέφερε στον Ρώσο ΥΠΕΞ ότι η ανάμιξη σε εκλογές είναι «ανάρμοστη».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Πομπέο απάντησε πως το ζήτημα αυτό ήταν ένα από τα πολλά θέματα που συζήτησε με τον Λαβρόφ στην συνάντησή τους στο περιθώριο της συνόδου του Αρκτικού Συμβουλίου στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας.

Ερωτηθείς τι τόνισε στον Ρώσο ΥΠΕΞ, ο Πομπέο είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ: “Το ίδιο πράγμα που του αναφέρω κάθε φορά που έχουμε ευκαιρία να συζητήσουμε αυτό το συγκεκριμένο θέμα, ότι είναι ανάρμοστο”.

Την Παρασκευή ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συζήτησε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την “Ρωσική Φάρσα”, δηλαδή τις έρευνες για τη φερόμενη ρωσική παρέμβαση στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα και ιδίως στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Read previous post:
Αναστασιάδης: Δεύτερη εισβολή οι τουρκικές παραβιάσεις σε ΑΟΖ

Δεύτερη εισβολή χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης τις τουρκικές παραβιάσεις της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας....

Close