Λένε ότι η εξουσία διαφθείρει, αλλά το πιο σωστό είναι ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους. Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα παρά από την εξουσία. - David Brin

Πλησιάζει το deal με τον Πούγγουρα για επέκταση έως το 2023!

Στην προ ημερών επικοινωνία που είχε η διοίκηση του Παναθηναϊκού με τον Τσάβι Ρόκα -ο οποίος παραμένει στη Βαρκελώνη δίπλα στην οικογένειά του, μέχρι να ηρεμήσουν κάπως τα πράγματα με τον κορονοϊού- του ξεκαθάρισε πως πρέπει να «παγώσουν» όλες οι αποφάσεις τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο, ώσπου να αξιολογηθούν εκ νέου τα δεδομένα γύρω από την οικονομική «ζημιά» που θα προκαλέσει (και) στους «πράσινους» η πανδημία.

Η παραπάνω απόφαση βεβαίως, αφορά όσα «ακουμπούν» τις (οικονομικές) «αναπροσαρμογές» που θα γίνουν σε διάφορα σημεία του σχεδιασμού της επόμενης χρονιάς. Όχι όμως κι όσα αποτελούν βασικά «κομμάτια» του σχεδιασμού και δη ειλημμένες αποφάσεις, όπως π.χ. η επέκταση της συνεργασίας με τον Αχιλλέα Πούγγουρα, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το καλοκαίρι του 2021. Από τον Φεβρουάριο ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής ξεκίνησε συζητήσεις με τους εκπροσώπους του 24χρονου στόπερ καταθέτοντας τις πρώτες μέρες του Μάρτη (πριν την πανδημία και το ελληνικό lockdown) την αρχική πρόταση του Παναθηναϊκού, για νέο συμβόλαιο έως το 2023, με απολαβές κοντά στις 110.000 ευρώ, συν μπόνους.

Ακολούθησε μία τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πλευρών λίγες ημέρες μετά (πριν φύγει για τη Βαρκελώνη ο Ρόκα), στην οποία η πλευρά του Πούγγουρα μετέφερε τα δικά της «θέλω» (απολαβές κοντά στις 140.000-150.000 ευρώ) και συμφωνήθηκε να τα ξαναπούν.

Η καθοριστική επαφή έγινε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας σε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού και τους ανθρώπους του Βορειοελλαδίτη στόπερ, κατά την οποία οι δύο πλευρές έφτασαν πλέον πολύ κοντά σε συμφωνία για… ανανέωση των «όρκων» τους έως το 2023.

Η όχι και τόσο μεγάλη διαφορά στο οικονομικό έχει «γεφυρωθεί» και απομένουν πλέον ορισμένες λεπτομέρειες, αναφορικά με τα μπόνους και τους επιπλέον όρους, που θα ξεκαθαρίσουν στην τελική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Μάιο, αφού ο Ρόκα επιστρέψει στην Ελλάδα.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Δεν «πέρασε» η πρόταση για «ψαλίδι» 12,5%

Στο...

Close