Αυτό που έχει σημασία στη ζωή δεν είναι τι σου συμβαίνει, αλλά τι θυμάσαι και πώς το θυμάσαι. Gabriel Garcia Marquez, 1927-2014, Κολομβιανός συγγραφέας

Πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου χωρίς επικοινωνιακά παιχνίδια, ζητά το Ποτάμι

6 Φεβρουαρίου, 2018

Το Ποτάμι θα υπερασπιστεί την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis, αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος στην οποία κατηγορεί την κυβέρνηση πως επιδιώκει την εκμετάλλευση του θέματος.

«Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση έδειξε να ενδιαφέρεται όχι τόσο για την αλήθεια, αλλά για την επικοινωνιακή εκμετάλλευση του θέματος. Οι υπουργοί της, εδώ και μήνες, είχαν μια προνομιακή ενημέρωση για τμήματα της δικογραφίας, τα οποία χρησιμοποιούσαν κατά το δοκούν ως πολιτικές ρουκέτες σε συνεργασία με κομματικά τους ΜΜΕ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το Ποτάμι συμπληρώνει ότι είναι αντίθετο «με τις μικροκομματικές αντιπαραθέσεις και τις έξωθεν θεσμικές παρεμβάσεις», ενώ καλεί τους δικαστικούς λειτουργούς «να περιφρουρήσουν το κύρος και την ανεξαρτησία τους, αποφεύγοντας τον συγχρωτισμό τους με εκπροσώπους της εκτελεστικής εξουσίας και εν γένει της πολιτικής».

«Όσα αποκαλύφθηκαν, αρχικά από το FBI, και στη συνέχεια από τις υπηρεσίες και άλλων χωρών, εγείρουν για άλλη μια φορά πολλά ερωτήματα για τις σχέσεις των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών με κρατικούς λειτουργούς, στελέχη των συστημάτων υγείας, αλλά και πολιτικούς», επισημαίνεται.

Περισσότερα στη κατηγορία Πολιτική
Δ.Τζανακόπουλος για Novartis: Σκάνδαλο μεγατόνων, που συγκλονίζει την ελληνική πολιτική ζωή

«Σκάνδαλο μεγατόνων, που συγκλονίζει την ελληνική πολιτική ζωή» χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε δηλώσεις του από την...

Close