Στην Αμερική, όλοι έχουν την άποψη ότι δεν έχουν κοινωνικά ανώτερους, μιας και όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, αλλά κανένας δεν παραδέχεται ότι δεν έχει κοινωνικά κατώτερους. - Bertrand Russell, 1872-1970 , Βρετανός φιλόσοφος

Πλεονέκτημα ζητούν τα φαβορί για τον τίτλο

3 Ιουνίου, 2020

 Μόλις μια ημέρα πριν από την ψηφοφορία (σ.σ. την Πέμπτη) για την έγκριση του σχεδίου για επανεκκίνηση της σεζόν με 22 ομάδες στο Ορλάντο της Φλόριντα, πολλές από τις ομάδες που θεωρούνται φαβορί του τίτλου, συζητούν εσωτερικά για το πως να διατηρήσουν το πλεονέκτημα που απέκτησαν μέσω των 60 αγώνων που έδωσαν στην κανονική περίοδο.

Κανένα σχέδιο δεν έχει προταθεί επισήμως, και είναι απίθανο να προκριθεί, διότι θα απαιτούσε ψηφοφορία από τα δύο τρίτα του διοικητικού συμβουλίου εκτός από μια συμφωνία και από την ένωση των παικτών. Παρ ‘όλα αυτά, ομάδες που θα είχαν παραδοσιακά το πλεονέκτημα έδρας προσπάθησαν να βρουν κίνητρα για να αναπαράγουν τα πλεονεκτήματα που θα είχε η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ σε μια σειρά επτά αγώνων. 

 Κάποιες από αυτές τις προτάσεις που έχουν συζητηθεί είναι οι εξής:
 – Η ομάδα που κανονικά θα είχε το πλεονέκτημα έδρας να παίρνει την κατοχή της μπάλας στην έναρξη της δεύτερης, της τρίτης και της τέταρτης περιόδου.
– Η ομάδα που θα είχε πλεονέκτημα έδρας να επιλέξει έναν παίκτη της που θα μπορεί να χρεωθεί με 7 φάουλ για να αποβληθεί αντί για 6 φάουλ.
– Η ομάδα που θα είχε πλεονέκτημα έδρας να έχει ένα περισσότερο coach challenge.
– Η ομάδα με το πλεονέκτημα έδρας να μπορέσει να μεταφέρει το παρκέ του γηπέδου της στο Ορλάντο για να αισθανθεί περισσότερο ότι βρίσκεται “σπίτι” της.
– Η ομάδα που θα έχει πλεονέκτημα έδρας να επιλέξει πρώτη ξενοδοχείο διαμονής πριν αρχίσει μία σειρά των playoffs.

   Η λίγκα πάντως, προσπαθεί να βρει έναν τρόπο ώστε να υπάρχει πλεονέκτημα για τις ομάδες που θα είχαν αβαντάζ έδρας, χωρίς αυτό, ωστόσο, να αποτελεί προτεραιότητα.

Π. Ζαρκάδης

Read previous post:
Διαδικτυακή έκθεση των φωτογραφιών «Heavenly Bodies» του diCorcia για το Vogue

Μόνον διαδικτυακή θα είναι η έκθεση στην David Zwirner Gallery των φωτογραφιών που δημιούργησε για το περιοδικό Vogue ο φωτογράφος...

Close