Αν ο Βρετανικός στρατός αποβιβαστεί στην Ευρώπη, θα βάλω την αστυνομία του Βελγίου να τον συλλάβει. Otto von Bismarck, 1815-1898, Γερμανός καγκελάριος.

Π.Λεκάκης:”Παραμένουμε η πιο έτοιμη ομάδα για να διοικήσουμε τον δήμο Θεσσαλονίκης”

15 Μαΐου, 2019

Το μήνυμα πως η ομάδα των ανθρώπων που απαρτίζει την παράταξη «Θεσσαλονίκη Πρώτη» εξακολουθεί να «παραμένει η πιο έτοιμη για να διοικήσει και να εγγυηθεί τη συνέχεια στον δήμο Θεσσαλονίκης από την επόμενη μέρα των εκλογών», παρά τις αποχωρήσεις βασικών στελεχών, έστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης.
Σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FΜ», κάλεσε τους ανθυποψηφίους του να σταματήσουν να πετούν «επικοινωνιακά πυροτεχνήματα» και «κορώνες» και τους ζήτησε να μιλήσουν για τα προβλήματα της πόλης. «Αυτά που βλέπουμε να γίνονται στην κεντρική πολιτική σκηνή έχουν μεταφερθεί και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Βλέπουμε παροχολογίες των υποψηφίων δημάρχων. Θα συνιστούσα ψυχραιμία. Δεν μπορούμε να πετάμε κορώνες. Ας μιλήσουμε πραγματικά για την πόλη».
Ο κ.Λεκάκης αναφέρθηκε στις αποχωρήσεις βασικών στελεχών της παράταξης του λίγες ώρες πριν την κατάθεση του ψηφοδελτίου στο Πρωτοδικείο. «Αυτό είναι κάτι που πρώτη φορά συμβαίνει στα χρονικά της αυτοδιοίκησης και των εκλογών. Να έχουμε τέτοια ποδοσφαιροποίηση της εκλογικής διαδικασίας και 24 ώρες πριν από την κατάθεση του ψηφοδελτίου στο Πρωτοδικείο να έχουμε μεταγραφές ανθρώπων. Συνηθίσαμε σε αναποφάσιστους ψηφοφόρους, σ’ αυτές τις εκλογές είδαμε και αναποφάσιστους υποψηφίους. Ο κόσμος καταλαβαίνει και θα μας κρίνει στις 26 Μαΐου». 
Υποστήριξε πως ο συνδυασμός του δέχτηκε πιέσεις ώστε να αποχωρήσει και να μην καταθέσει ψηφοδέλτιο: «Πιέσεις υπήρξαν από τα κόμματα προκειμένου να μην κατέβουμε στις εκλογές. Σε αυτές τις πιέσεις αντισταθήκαμε. Προχωράμε πιο δυνατοί από ποτέ. Είναι δύσκολος ο δρόμος όταν εκφράζεις ανεξάρτητη φωνή. Κάποιοι δεν άντεξαν την ανηφόρα και πήγαν στις κομματικές λύσεις».
Παράλληλα απάντησε σε όσα του καταλογίζουν, ότι δεν διαθέτει πρόγραμμα για τη Θεσσαλονίκη: «Έχουμε το πιο ρεαλιστικό πρόγραμμα που υπάρχει και μπορούν να το αντιγράψουν  ελεύθερα οι συνυποψήφιοι μου. Γιατί πράγματα που εμείς τα λέμε εδώ και τρεις μήνες άρχισαν να τα λένε τελευταία και άλλοι. Ας τα αντιγράψουν. Κάποιοι δεν γνωρίζουν από αυτοδιοίκηση. Τους έχουν τα κόμματα για να μεταφέρουν μια αντιπαράθεση από την κεντρική πολιτική σκηνή στον δήμο Θεσσαλονίκης».
Συμπλήρωσε πως το πρόγραμμα του βασίζεται σε τρεις άξονες: «Θεσσαλονίκη που νοιάζεται, Θεσσαλονίκη που προσελκύει και Θεσσαλονίκη που λειτουργεί», ενώ αναφορικά με τους υποψηφίους συμβούλους που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του είπε: «Είμαι υπερήφανος για την ομάδα που έχουμε χτίσει, γι’ αυτούς με τους οποίους πορεύομαι μαζί. Είναι άνθρωποι που αντέχουν μια δύσκολη αλλά πολύ γοητευτική διαδρομή». 
Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις ο κ.Λεκάκης τόνισε πως η καλύτερη δημοσκόπηση γίνεται μέσα στην κοινωνία και πρόσθεσε πως «στόχος της παράταξης μας είναι να είμαστε η δύναμη που θα εγγυηθεί ότι ο δήμος θα διοικηθεί, όπως πρέπει, από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά».

Α.Καρυπίδου

Read previous post:
ΚΑΣ: «Πράσινο φως» στη μελέτη για την ανάδειξη τμήματος του ανακτόρου της Αρχαίας Πέλλας

Μια σημαντική μελέτη για το ανάκτορο της Αρχαίας Πέλλας, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Μέγας Αλέξανδρος, πήρε χτες το «πράσινο...

Close