Μια εποχή αποκαλείται Σκοτεινή όχι επειδή το φως δεν μπορεί να λάμψει, αλλά επειδή ο άνθρωποι αρνούνται να το δουν. James Alber Michener, 1907-1997, Αμερικανός συγγαφέας

Πίσω στη Λιβύη οδηγήθηκαν 23 παράτυποι μετανάστες που διασώθηκαν στη θάλασσα

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι 23 παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν στα ανοικτά της Λιβύης.

Οι μετανάστες, «ανάμεσά τους δύο γυναίκες κι ένα παιδί, οδηγήθηκαν πίσω στη Λιβύη από την ακτοφυλακή», διευκρίνισε μέσω Twitter ο ΔΟΜ, ο οποίος έχει τονίσει επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια ότι δεν θεωρεί την εμπόλεμη χώρα ασφαλή για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

«Προσωπικό του ΔΟΜ επιτόπου προσέφερε βοήθεια», σύμφωνα με τον οργανισμό. Κατά τους υπολογισμούς του, «πάνω από 7.000 μετανάστες» έχουν αναχαιτιστεί στη θάλασσα και οδηγηθεί «πίσω στη Λιβύη φέτος, μέχρι στιγμής».

Το χάος που βιώνει η Λιβύη μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, συνέβαλε η χώρα να μετατραπεί σε κόμβο μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη, συχνά με κίνδυνο για τη ζωή τους, αποπειρώμενοι τον διάπλου της Μεσογείου.

Τα κέντρα κράτησης μεταναστών στη Λιβύη συνεχίζουν να είναι ασφυκτικά γεμάτα παρά τις διεθνείς εκκλήσεις να κλείσουν.

Προτού οι λιβυκές αρχές να κλείσουν τα σύνορα στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, ο ΔΟΜ είχε ανακοινώσει την έναρξη ενός προγράμματος εθελοντικού επαναπατρισμού για ανθρωπιστικούς λόγους μεταναστών που έχουν αποκλειστεί στην εμπόλεμη Λιβύη.

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Βενεζουέλα- Covid -19: Για 1η φορά στη χώρα, πάνω από 1.000 κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι ξεπεράστηκε - για πρώτη φορά - το όριο των 1.000 κρουσμάτων μόλυνσης...

Close