Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους και τους ντροπαλούς. Friedrich Wilhelm Nietzsche, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος.

Πιλοτικό πρόγραμμα «Τουρισμός 365 ημέρες το χρόνο» για την Κρήτη και τη Ρόδο

28 Φεβρουαρίου, 2018

Στο πιλοτικό πρόγραμμα «Τουρισμός 365 ημέρες το χρόνο» θα συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης και η Ρόδος από τη νέα σεζόν 2018-2019.
Αυτό ήταν και το θέμα σύσκεψης στην Περιφέρεια Κρήτης υπό την αντιπρόεδρο του ΕΟΤ Αγγελική Χονδροματίδου και διευθύντρια του γραφείου της υπουργού Τουρισμού με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, καθώς και εκπροσώπους των τουριστικών φορέων, αλλά και των επιμελητηρίων του νησιού.
«Η Κρήτη και η Ρόδος είναι τουριστικά ώριμες, λόγω της άριστης συνεργασίας που υπάρχει ανάμεσα στο υπουργείο, τις Περιφέρειες, τους φορείς αλλά και τους επιχειρηματίες για να δεχτούν τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο αρχής γενομένης από την περίοδο 2018-2019» δήλωσε η κα Χονδροματίδου επισημαίνοντας πως: «ήρθε η στιγμή να παρουσιάσουμε τα δύο νησιά σε όλη την τουριστική αγορά ανοιχτά όλο το χρόνο και να αναδείξουμε τα θεματικά ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα τα οποία εξελίσσονται σε μοναδικές αθλητικές εμπειρίες, και όχι μόνο».
 Από την πλευρά του ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Τουρισμού, Μιχάλης Βαμιεδάκης εξήγησε ότι: «Σήμερα γίνεται σε κορυφαίο επίπεδο η συνεννόηση για τα επόμενα βήματα, δηλαδή συζητείται ακριβώς ποιές δυνατότητες παρέχει το νησί, ποιά υποστήριξη μπορεί να παράσχει η Περιφέρεια και το υπουργείο, και ποιες δεσμεύσεις θα πρέπει να αναλάβει κάθε κλάδος έτσι ώστε πραγματικά να μπορέσουμε να παρουσιαστούμε με μία ολοκληρωμένη πρόταση προς τους φορείς του εξωτερικού και να διασφαλίσουμε την ομαλή τουριστική κίνηση κατά τη χειμερινή περίοδο».

Στο μεταξύ, τα πιστοποιημένα ποιοτικά κρητικά προϊόντα, και τη λειτουργία επιχειρήσεων παραδοσιακών προϊόντων, θα γνωρίσουν από κοντά εισαγωγείς από τη Γερμανία καθώς και εκπρόσωποι τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων μέσω της αποστολής η οποία γίνεται από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας στο πλαίσιο του προγράμματος «The European Food masters- Taste the Authentic». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πραγματοποιεί δράσεις με στόχο την ενδυνάμωση των τοπικών προϊόντων, κυρίως εκείνων που έχουν χαρακτηριστεί ως Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε. ή βιολογικά.
Οι Γερμανοί εισαγωγείς και δημοσιογράφοι θα φθάσουν στα Χανιά μεθαύριο Παρασκευή και θα έχουν συναντήσεις με τον περιφερειάρχη, τον πρόεδρο και τα στελέχη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, ενώ θα ξεναγηθούν στο νησί για να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα, τον τρόπο καλλιέργειας, παρασκευής και τυποποίησης τους.
«Είναι ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα με πολλές δράσεις με στόχο να ενδυναμώσουμε την εικόνα των προϊόντων μας με έμφαση τα πιστοποιημένα τρόφιμα με ονομασία και προέλευση, αλλά και να περάσουμε το μήνυμα της αξίας της πιστοποίησης που έχει να κάνει με την ποιότητα, την ταυτότητα, την ανταγωνιστικότητα και προβολή των πιστοποιημένων προϊόντων και επιχειρήσεων» δήλωσε ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Τάσος Κουρουπάκης προσθέτοντας ότι, υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον από πολλές επιχειρήσεις για συναντήσεις με τους Γερμανούς εισαγωγείς .

Read previous post:
Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε η κύρωση των συμβάσεων για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων

Με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η Ολομέλεια ενέκρινε την κύρωση των τεσσάρων συμβάσεων μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και τριών εταιρειών για...

Close