Βολταίρος, 1694-1778, Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας 

«Πικρό αντίο» για Γιόχανσον

22 Ιουνίου, 2021

Ένας από τους πιο άτυχους ποδοσφαιριστές των τελευταίων ετών είναι ο Γιάκομπ Γιόχανσον.

Πάνω στην καλύτερη φάση της καριέρας του, το φθινόπωρο του 2017 υπέστη τον πρώτο σοβαρό τραυματισμό, ρήξη χιαστού στο γόνατο. Ακολούθησαν άλλοι δύο ώσπου ο Σουηδός είπε «νισάφι» και αποφάσισε να αποχαιρετήσει την ενεργό δράση. Ο J.J. ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή του σε ηλικία μόλις 31 ετών, κλείνοντας την καριέρα του στη Γκέτεμποργκ, εκεί δηλαδή απ΄όπου ξεκίνησε. 

«Είχα πολλές καταπληκτικές μνήμες με την Γκέτεμποργκ. Ιδανικά, θα ήθελα να έχω κι άλλες μέσα απ’ το γήπεδο, αλλά τώρα μπορώ να παρακολουθώ την ομάδα της οποίας είμαι φίλαθλος. Είναι μία δύσκολη απόφαση, αλλά οι σοβαροί τραυματισμοί μου είχαν επιπτώσεις τα τελευταία χρόνια.

Είναι βαρετός τρόπος να τελειώσω τα πάντα, αλλά είμαι αναγκασμένος. Δεν προκαλώ κάποιο σοκ ή έκπληξη, αλλά αυτή είναι η απόφαση”, είπε ο Γιόχανσον που αγωνίστηκε στην ΑΕΚ από τον Ιανουάριο του 2015 στα γήπεδα της Β΄ εθνικής και έφυγε πρωταθλητήγς το καλοκαίρι του 2018. Η Ένωση δεν τον ξέχασε, δημοσίευσε φωτογραφία του με το κύπελλο του πρωταθλήματος στα χέρια και σχολίασε στα social media: “Θα είσαι για πάντα στην καρδιά μας.»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΤΑΙΟΣ