Η εξουσία έχει την τάση να απομονώνει αυτούς που έχουν πάρα πολύ από αυτήν. Στο τέλος χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα και πέφτουν. Frank Herbert, 1920-1986, Αμερικανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τι συζήτησαν ο Στ. Κασσελάκης και ο Κυρ.Μητσοτάκης στη Βουλή

Σε τέσσερα ζητήματα εστίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές από το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τις υποκλοπές, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να διευκολύνει τη διαλεύκανση του σκανδάλου εγκρίνοντας ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ την άρση του απορρήτου προκειμένου να καταθέτουν οι υπάλληλοι της ΕΥΠ ως μάρτυρες δικαστικές αρχές. Του παρέδωσε μάλιστα τον σχετικό νόμο.

Επιπλέον, ο κ. Κασσελάκης σε συνέχεια και της επίσκεψης που είχε χθες στον ΑΣΕΠ, τόνισε την ανάγκη όλοι οι διορισμοί διοικήσεων δημόσιων οργανισμών να γίνονται αποκλειστικά από το ΑΣΕΠ.

Στη συνέχεια απηύθυνε στον πρωθυπουργό πρόταση αλλαγής του νόμου για το πόθεν έσχες, προκειμένου να αφορά «πραγματικές και όχι εικονικές» δηλώσεις, με δημοσίευση όλων των στοιχείων δανείων και όχι μόνο των εκάστοτε ποσών (δηλαδή να περιλαμβάνει όρους χορήγησης και αποπληρωμής, παρατάσεις, αναχρηματοδοτήσεις κλπ).

Τέλος, ο κ. Κασσελάκης έθεσε το ζήτημα της κατάργησης κάθε υφιστάμενης ασυλίας και όποιας άλλης προνομιακής διάταξης στελεχών τραπεζών, δημοσίων οργανισμών, ταμείων κ.α.

Οι δυο αρχηγοί μίλησαν επίσης για την κατάσταση στη Γάζα και τη Μέση Ανατολή αλλά και για ζητήματα οικονομίας.