Λέγεται ότι ο άνθρωπος είναι ένα λογικό ον. Σε όλη μου τη ζωή έψαχνα για στοιχεία που να το αποδεικνύουν αυτό. - Bertrand Russell, 1872-1970, Βρετανός φιλόσοφος

Πηγές Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ: Οι οδηγίες προς αστυνομικούς είναι να βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας από τους πολίτες

   «Σαφείς οδηγίες έχουν δοθεί στους αστυνομικούς να μην έρχονται σε σωματική επαφή με τους πολίτες και να βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας κατά τη διάρκεια των ελέγχων για την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού», τονίζουν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

   «Οι οδηγίες είναι να ελέγχουν εξ αποστάσεως τα απαραίτητα έγγραφα ή τα μηνύματα sms στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών, που τους επιτρέπουν να μετακινηθούν. Αυτό που προέχει είναι η υγεία όλων. Προμηθευτήκαμε 250.000 γάντια και 200.00 μάσκες», προσθέτουν οι ίδιες πηγές. 

18 ερωτήσεις – απαντήσεις για τις μετακινήσεις των πολιτών

   Σημειώνεται ότι, όπως δήλωσε το πρωί στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, «σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, θα γίνονται παραινέσεις και συστάσεις, ενώ θα δίνονται σχετικές συμβουλές στους πολίτες. Από αύριο, όμως, δεν θα υπάρχει επιείκεια σε αυτούς που δεν θα αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Σε όσους δεν συμμορφώνονται θα επιβάλλονται κυρώσεις».

   Υπενθυμίζεται, ότι οι πολίτες μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα https://forma.gov.gr , η οποία ενεργοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής για τις απαραίτητες οδηγίες και τα σχετικά έγγραφα που χρειάζονται για τις μετακινήσεις τους.

 

 

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Το «ευχαριστώ» του Κιελίνι στους υγειονομικούς

Η Ιταλία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού, καθώς ο τραγικός -μέχρι στιγμής- απολογισμός,...

Close