Πολιτική ισχύς είναι αυτό που φυτρώνει από την κάννη ενός όπλου. Μάο Τσε Τουνγκ, 1893-1976, Κινέζος ηγέτης.

Πετρέλαιο: Επεσε κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι -Για πρώτη φορά μετά από 14 μήνες

18 Δεκεμβρίου, 2018

Η τιμή του αργού έπεσε σήμερα κάτω από το συμβολικό όριο των 50 δολαρίων το βαρέλι, για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2017, λόγω των ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη και, κατά συνέπεια, για τη ζήτηση.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) το ελαφρύ αργό παράδοσης Ιανουαρίου υποχώρησε κατά 1,32 δολάρια (-2,36%) για να κλείσει στα 49,88 δολάρια το βαρέλι.

Το πετρέλαιο είχε πέσει και πάλι κάτω από τα 50 δολάρια στα τέλη Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αλλά κατόπιν ανέκαμψε και πάλι.

Η τιμή του πετρελαίου «άρχισε να υποχωρεί μετά την έναρξη, με πτωτική τάση, των συναλλαγών στη Wall Street», παρατήρησε ένας αναλυτής της ClipperData, ο Ματ Σμιθ. «Σε μια ήδη ευαλωτη αγορά, κάθε ένδειξη περί επιβράδυνσης της ανάπτυξης κατά τους επόμενους μήνες» επηρεάζει το ζήτηση πετρελαίου, υπενθύμισε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το τελευταίο διάστημα, η αύξηση της παραγωγής του αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου και η πιθανή πτώση στην παγκόσμια ζήτηση καυσίμων έχουν πλήξει την εμπιστοσύνη των αγορών, παρά τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ και των εταίρων του να εξισορροπήσουν την τιμή του μαύρου χρυσού, τόνισε εξάλλου ο Μπέντζαμιν Λου, αναλυτής της Phillip Futures.

Read previous post:
Σε κατάσταση ετοιμότητας η Πολιτική Προστασία στον δήμο Χανίων, λόγω επιδείνωσης του καιρού

Σε αυξημένη ετοιμότητα, ύστερα από τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές...

Close