Ένα πράγμα που πρέπει να μάθεις για την πολιτική είναι ότι δεν μπορείς να πας να παίξεις γκολφ με τον Πρόεδρο και να τον νικήσεις. Lyndon Johnson, 1908-1973, Αμερικανός πρόεδρος

Πέθανε ο εφευρέτης του Gore-Tex, Ρόμπερτ Γκορ

21 Σεπτεμβρίου, 2020

Ο χημικός μηχανικός και εφευρέτης του πρωτοποριακού υλικού για ρούχα και εξοπλισμό υπαίθριων δραστηριοτήτων GORE-TEX, Ρόμπερτ «Μπομπ»  πέθανε σε ηλικία 83 ετών.

Γιος του Γουίλμπερτ «Μπιλ» Γκορ (WL Gore & Associates) με έδρα το Μέριλαντ των ΗΠΑ o Μπομπ Γκορ ερευνούσε στο εργαστήριο της εταιρείας το 1969 τρόπους για να κατασκευάσει ταινία στεγανοποίησης για υδραυλικούς και χρησιμοποίησε το DuPont’s Teflon (PTFE). Αυτό που διαπίστωσε ήταν ότι με την έκταση το PTFE,  μπορούσε να επιμηκυνθεί κατά 800% για να σχηματίσει ένα υλικό που είναι ελαφρύ και αναπνέει, κατασκευασμένο 70% από αέρα.

Αυτό το μικροπορώδες υλικό είχε πόρους πολύ μικρότερους από τα σταγονίδια νερού, και έτσι θεωρήθηκε επίσης ως μια εξαιρετική λύση για αδιαβροχοποίηση. Με προσαρμογή και την προσθήκη υποστηρικτικών υλικών για αντοχή, το τελικό προϊόν ονομάστηκε ePTFE και κατοχυρώθηκε ως το υλικό “GORE-TEX”.

Το υλικό όχι μόνο έφερε επανάσταση στον κόσμο της μόδας και της ένδυσης υπαίθριων δραστηριοτήτων, αλλά χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στην ιατρική, αεροναυτική και ακόμη και στη μουσική βιομηχανία.

Περισσότερα στη κατηγορία Life
Όλα τα κεφάλια γυρίζουν όταν περνά το ηλικιωμένο ζευγάρι

Αυτό το ζευγάρι ηλικιωμένων Γερμανών μπορεί να μας διδάξει ένα δυο πράγματα για το στυλ.

Close