Τη μέρα που ο οίκτος γίνεται εμπαιγμός, αρχίζει μια εποχή βαρβαρότητος. - Jules Michelet, 1798-1874 , Γάλλος ιστορικός

Περκάσι: «Ο στόχος της Αταλάντα την επόμενη σεζόν;»

13 Αυγούστου, 2020

Η Αταλάντα άφησε… άφωνη την εφετινή σεζόν την ποδοσφαιρική Ευρώπη, με την απίστευτη παρουσία της στη Serie A και στο Champions League, όπου στην πρώτη συμμετοχή της, βρέθηκε λίγα… λεπτά μακριά από τον ημιτελικό και την πρόκριση επί της Παρί Σεν Ζερμέν των δισεκατομμυρίων.

Μία ομάδα που κέρδισε το θαυμασμό και την αναγνώριση όλων, όμως με συγκεκριμένο οικονομικό «ταβάνι», όπως τόνισε κι ο πρόεδρός της Αντόνιο Περκάσι, ξεκαθαρίζοντας πως η οικονομική πραγματικότητα του σύγχρονου ποδοσφαίρου, δεν επιτρέπει σε μία ομάδα όπως η Αταλάντα, να ανταγωνίζεται μόνιμα τους πιο μεγάλους συλλόγους. Η δε, ατάκα του όταν ρωτήθηκε ποιος θα είναι ο στόχος των «μπεργκαμάσκι» την επόμενη σεζόν, «φωτογράφισε» απόλυτα την κατάσταση.
 
«Ας σκεφτούμε πρώτα το πώς θα εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία. Οτιδήποτε άλλο, μετά από αυτό θα είναι φανταστικό. Υποφέρουμε εδώ και χρόνια και ο στόχος μας είναι να μείνουμε στη Serie A. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πάντα έτσι ήταν…» τόνισε ο Περκάσι.

Την ίδια ώρα, πολλές ευρωπαϊκές ομάδες έχουν ήδη βάλει στο στόχαστρό τους, τους παίκτες της Αταλάντα. «Δεν είναι μόνο ο Ντουβάν Ζαπάτα. Πολλοί παίκτες μας θα αποτελέσουν στόχο ομάδων της Ευρώπης. Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να τους κρατήσουμε, εκτός αν τα ποσά που μας προσφερθούν είναι τέτοια που δεν θα μπορούμε να αρνηθούμε. 

Η πρόοδός μας δεν ήταν μια απροσδόκητη, υπήρξε μια συνεχής ανάπτυξη και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε αυτήν τη διαδικασία. Το ποδόσφαιρο είναι αξιοκρατικό άθλημα. Βλέπουμε πολλούς μικρομεσαίους συλλόγους στην Ιταλία να δουλεύουν προς αυτήν την κατεύθυνση και ελπίζουμε ότι μπορεί να υπάρξουν ακόμη περισσότερες ομάδες που θα ακολουθήσουν αυτό το δρόμο, μετά το δικό μας εφετινό “ταξίδι”».

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

Περισσότερα στη κατηγορία Αθλητικά Νέα
Ο Οζίλ θέλει να μείνει στην Άρσεναλ

Παρά το γεγονός ότι η παρουσία του στο αγωνιστικό πλάνο του Μικέλ Αρτέτα ήταν εξαιρετικά περιορισμένη, στο τέλος της σεζόν...

Close