Τα πράγματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία δεν μπορούν να είναι στο έλεος των πραγμάτων που έχουν μικρότερη σημασία. Johann Wolfgang von Goethe, 1749-1832, Γερμανός ποιητής & φιλόσοφος

Περίπου 413 δισ. ευρώ ετησίως είναι η φορολογία των οχημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 15 κρατών

20 Απριλίου, 2018

Περίπου 413 δισ. ευρώ ετησίως είναι η φορολογία των οχημάτων που φέρουν κινητήρα εσωτερικής καύσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 15 κρατών.

Ποσό που είναι αυξημένο κατά 4% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία δημοσιεύθηκαν στο φορολογικό οδηγό της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) του 2018, ο οποίος περιέχει τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με τη φορολογία των μελών- κρατών.

Σύμφωνα με τον φορολογικό οδηγό παρουσιάζεται μια ποικιλομορφία στην φορολόγηση των χωρών της ΕΕ. Αρκετά κράτη μέλη φορολογούν τα αυτοκίνητα με βάση την ισχύ, άλλα με βάση την τιμή, το βάρος, το κυβισμό ή έναν συνδυασμό αυτών των παραγόντων. Το ευχάριστο -ωστόσο- είναι ότι όλο και περισσότερες χώρες υιοθετούν παράλληλα και φορολογία βάσει του CO2. Φυσικά αυτό το κριτήριο αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο μετά το 2020 όπου θα αλλάξουν τα όρια εκπομπής των ρύπων, τα υπάρξουν νέα δεδομένα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, ενώ θα υπάρξουν αυστηρά πρόστιμα στις αυτοκινητοβιομηχανίες που δεν συμμορφώνονται με τα συγκεκριμένα όρια.

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Ο Πρ. Παυλόπουλος βράβευσε τους «πρώτους των πρώτων» για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Βραβεύθηκαν σήμερα, Παρασκευή, οι «πρώτοι των πρώτων» του σχολικού έτους 2016-17, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, σε εκδήλωση...

Close