Εθνικισμός είναι δίψα για εξουσία ενισχυμένη από αυταπάτες - George Orwell

Περίπου 2.700 οι εθελοντές στον κεντρικό δήμο. Να αυξηθεί ο αριθμός εντός του 2020 στοχεύει η διοίκηση Ζέρβα

5 Δεκεμβρίου, 2019

Στην αύξηση του αριθμού των εγγεγραμμένων στο Δίκτυο Εθελοντών του δήμου Θεσσαλονίκης, που αυτή τη στιγμή ανέρχονται σε περίπου 2.700, στοχεύει η διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα. Μέσα από προγράμματα εκπαίδευσης και αξιοποίησης δεξιοτήτων που θα τρέξουν το 2020 θα δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στο θέμα του εθελοντισμού, όπως ανέφερε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9FΜ” ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης. 

Ήδη σχεδιάζεται συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης με το Ίδρυμα Μποδοσάκη για τη μεταφορά του προγράμματος “Social Dynamo” (“οινωνικό Δυναμό”), που τα τελευταία χρόνια “τρέχει” στην Αθήνα. “Είμαστε στον σχεδιασμό για να δημιουργήσουμε έναν χώρο εθελοντισμού και νεολαίας, όπου θα μπορούν οργανώσεις και ομάδες πολιτών που επιθυμούν να προσφέρουν στην κοινωνία, να μαζεύονται και να καταρτίζονται”, πρόσθεσε ο κ.Λεκάκης.

Σήμερα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, ο κεντρικός δήμος, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο δημαρχείο, θα βραβεύσει για την προσφορά τους τρεις εθελοντικές ομάδες: τη ΧΑΝΘ, την ΑΡΣΙΣ και τους Ελληνες Διασώστες. Επιθυμία είναι να μετατραπεί σε θεσμό και κάθε έτος να βραβεύεται “Η εθελοντική ομάδα της χρονιάς”.

Γιορτή δρόμου για τον εθελοντισμό

Στο μεταξύ, ένας άλλος φορέας, το Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (Thess – Δίκτυο), διοργανώνει από τις 4 το απόγευμα έως τις 7 το βράδυ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού,  γιορτή δρόμου με πολλές παράλληλες δράσεις στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Ικτίνου. 

Το Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης από το 2011 “ενώνει” τις εθελοντικές ομάδες της πόλης, ενώ φέτος επιθυμεί να ανοίξει συζήτηση πάνω στα βήματα που μπορούν να γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα για την καλύτερη υποστήριξη και ανάδειξη των εθελοντικών πρωτοβουλιών.

Μεταξύ των στόχων του Δικτύου είναι η χαρτογράφηση της Κοινωνίας των Πολιτών της Θεσσαλονίκης με στόχο τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια, η δημιουργία εξειδικευμένου info point για τους ενεργούς πολίτες σε κεντρικό σημείο της πόλης, η ενίσχυση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, η δημιουργία κόμβου πληροφορίας διαδικτυακά, με συγκέντρωση των εθελοντικών δράσεων που πραγματοποιούνται στην πόλη και τις δυνατότητες συμμετοχής, η εκπαίδευση – κατάρτιση εθελοντών και στελεχών των οργανώσεων και τέλος η διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Εθελοντισμού.

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
Πρεμιέρα για τον “Αστερόκοσμο” το Σάββατο, με εντυπωσιακό bubble show

    Σε ...υψόμετρο πέντε μέτρων θα σηκώσει στην αγκαλιά του ο Άγιος Βασίλης τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, που θα...

Close