Το πρώτο μάθημα των οικονομικών είναι η έλλειψη επαρκών πόρων. Δεν υπάρχουν ποτέ αρκετά για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες όλων όσοι τα θέλουν. Το πρώτο μάθημα της πολιτικής είναι να παραβλέπεις το πρώτο μάθημα των οικονομικών. - Thomas Sowell, 1930- , Αμερικανός πολιτικός σχολιαστής

Περίπου 110 μετρικοί τόνοι λιγότερο πλαστικό ανά έτος από την Continental

2 Μάρτιος, 2021

Από τον προηγούμενο μήνα στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Αφρική, η Continental δεν χρησιμοποιεί το ένα από τα δύο αυτοκόλλητα, που τοποθετεί στα νέα ελαστικά της. Με αυτό τον τρόπο ο Όμιλος θα αποφύγει τη δημιουργία 110 μετρικών τόνων πλαστικών απορριμμάτων ετησίως, στη μορφή αυτοκόλλητων ετικετών, τα οποία απορρίπτουν οι έμποροι ελαστικών, αλλά και την πίσω πλαστική ταινία του αυτοκόλλητου, το οποίο αφαιρείται στα εργοστάσια κατασκευής. Συνολικά, ανά έτος, τα αυτοκόλλητα που εξοικονομούνται θα είχαν μήκος περίπου 6,5 χιλιόμετρα, αν έμπαιναν σε μια ευθεία γραμμή.

Οι ενημερωτικές πληροφορίες για τα ελαστικά, όπως η μάρκα, η διάσταση, ο αριθμός προϊόντος και άλλα δεδομένα θα εμφανίζονται στην ετικέτα ελαστικών, που επιβάλλεται από τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ορισμένων άλλων χωρών.

Καταργώντας αυτά τα αυτοκόλλητα, η εταιρεία κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της αειφορίας της, αντικαθιστά σταδιακά τα υλικά παραγωγής που έχουν ως βάση τα ορυκτά καύσιμα, ενώ παράλληλα μετασχηματίζει την αλυσίδα παραγωγής της με βιώσιμα υλικά.

Κ.Π.