Όταν ένας Εγγλέζος μιλάει για εθνικό πλούτο, εννοεί τον αριθμό των εκατομμυριούχων στη χώρα. Oswald Spengler, 1880-1936, Γερμανός ιστορικός & φιλόσοφος

«Περίπατος κατά των διακρίσεων» από συλλογικότητες, φορείς και πολίτες στις 21 Μαρτίου

19 Μαρτίου, 2018

Περίπατο κατά των διακρίσεων θα πραγματοποιήσουν στις 21 Μαρτίου συλλογικότητες, φορείς, οργανώσεις, πολίτες και εκπρόσωποι από ευρύτερες ομάδες που αντιμετωπίζουν διακρίσεις στη χώρα μας (ΑΜΕΑ, ΛΟΑΤΚΙ, Ρομά, μετανάστες, πρόσφυγες, οροθετικοί, ηλικιωμένοι, χρήστες ουσιών, ψυχικά ασθενείς, θρησκευτικές ομάδες, κ.ά.). Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων, καλεί για 4η συνεχή χρονιά, «όλες τις ομάδες που πλήττονται από τις διακρίσεις και το ρατσισμό να δηλώσουν την αποφασιστικότητά τους για την καταπολέμηση κάθε είδους ρατσισμού και εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Σημείο εκκίνησης θα είναι η πλατεία Κοτζιά στις 3 μμ και οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν μέχρι την πλατεία Βικτωρίας. Εκεί θα εγκαινιαστεί ένας «Ανοιχτός Κήπος» και θα φυτευτεί συμβολικά ένα δέντρο. Η λήξη θα τελεστεί με την απονομή του βραβείου “Αντιρατσισμός – ΤΖΑΝΕΤΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ”.

Φέτος, η οργανωτική επιτροπή του “Περιπάτου κατά των Διακρίσεων” επέλεξε ως επόμενο φορέα για το έπαθλο – σκυτάλη, το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών για την δράση του υπέρ της ελευθερίας και κατά του ρατσισμού αλλά και την πρόσφατη νίκη του, με το νέο νόμο για την Ταυτότητα Φύλου. Η βράβευση καθιερώθηκε από το 2017 στη μνήμη του ακτιβιστή και ιδρυτή της οργάνωσης Praksis, Τζανέτου Αντύπα, όπου κάθε χρόνο βραβεύεται μία οργάνωση ή ένας άνθρωπος που ασχολείται με τα θέματα του αντιρατσισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Την πρωτοβουλία στηρίζουν εκπρόσωποι και μέλη της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως και μεγάλα ευρωπαϊκά δίκτυα: UNITED for Intercultural Action, ENAR (European Network Against Discrimination) και EGAM (European Grassroots Anti-racist Movement).

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Πρώτη μέρα λειτουργίας της Σιδηροδρομικής Ακαδημίας του ΟΣΕ με μαθητές 20 βοηθούς μηχανοδηγούς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ξεκίνησε σήμερα την λειτουργία της η Σιδηροδρομική Ακαδημία του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος, με μαθητές τους 20 βοηθούς μηχανοδηγούς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Close