Πόλεμος είναι όταν αλληλοσκοτώνονται άνθρωποι που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, επειδή κάποιοι άλλοι, που γνωρίζονται καλά μεταξύ τους, δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν. - Paul Valery

Περιορισμένες διακυμάνσεις στα ομόλογα

11 Δεκεμβρίου, 2019

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν σήμερα οι τιμές των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαίνονταν στο 1,35% απο 1,34% που κυμαίνονταν χθες .

Στα επίπεδα του 0,51% απο 0,52% αντιστοίχως, κυμάνθηκε η απόδοση του 5ετούς ομολόγου.

Οι αυριανές εκλογές στη Μεγ. Βρετανία και η επικείμενη προθεσμία (15 Δεκεμβρίου ) για το νέο γύρο διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας για μία εμπορική συμφωνία, διαμορφώνουν ένα θετικό κλίμα σε όλες τις ομολογιακές αγορές. Σύμφωνα με δημοσίευμα, οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην επιβάλουν τους προγραμματισμένους δασμούς για τις 15 Δεκεμβρίου, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές 24 εκατ.ευρώ, απο τα οποία τα 15 εκατ.ευρω αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Την μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα εμφάνισε το 5τές ομόλογο με 14 εκατ.ευρω. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διατηρήθηκε στο 1,36% έναντι 0,31% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,67% απο 1,65 χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος ελαφρώς πτωτικά κινείαι σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς το ευρωπαικό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1087 απο 1,1090 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Ευνοικός για το ευρώ Ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης ZEW στη Γερμανία, ο οποίος ανήλθε τον Δεκέμβριο σε υψηλό (10,7,

εκτίμηση: 0,3, Νοέμβριος: -2,1) από τον Φεβρουάριο 2018, εξέλιξη που καταδεικνύει τη βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ετσι στη διάρκεια ενός έτους κυμαίνοταν στο -0,273%, στη διάρκεια των 6μηνών στο -0,345%, στο 3μηνο στο -0,405% και στο μήνα στο -0,435%.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1075 δολ.

Read previous post:
ΚΚΕ: Ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν μπορούν να ανακόψουν τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία

Το ΚΚΕ καταγγέλλει "την επίθεση της κυβέρνησης με ΜΑΤ και χρήση χημικών, εναντίον των νοσοκομειακών γιατρών, υγειονομικών, εργαζομένων στην Υγεία,...

Close