Για να δημιουργήσεις μια αγορά, πρέπει πρώτα να επινοήσεις ένα πρόβλημα και μετά να βρεις τη λύση του - Scott Adams

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και του 2ου Δημ. Σχολείου για… «Μία πόλη χωρίς εργοστάσια»

3 Ιουνίου, 2020

Περιβαλλοντική δράση με τίτλο «Μία πόλη χωρίς εργοστάσια», διοργανώνουν ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας, το πρωί της Παρασκευής 5 Ιουνίου, στην αυλή του σχολείου, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Η επιλογή να πραγματοποιηθεί στον χώρο του 2ου Δημοτικού η συγκεκριμένη δράση περιέχει ένα σαφές συμβολικό μήνυμα, όπως διευκρινίζεται από τον δήμο, καθώς όπως επισημαίνεται, πρόκειται για ένα από τα σχολεία της πόλης που έχει πληγεί άμεσα από τη δραστηριότητα των ρυπογόνων βιομηχανιών στην περιοχή. «Σε περιόδους έξαρσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, παρατηρούνται έντονα αναπνευστικά προβλήματα καθώς και άλλα ανησυχητικά συμπτώματα (τσούξιμο στο λαιμό και τα μάτια) στην υγεία των παιδιών, σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας. 
«Τα παιδιά της πόλης, μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους τους, δηλώνουν με τον τρόπο τους ότι έχουν δικαίωμα να ζουν σε μια ανθρώπινη πόλη. Ζητούν την άμεση μετεγκατάσταση της “Oil one” και της “Lafarge”, καθώς και το ξήλωμα των δεξαμενών πετρελαίου των ΕΛΠΕ. Ζητούν επίσης, να μπορούν να αναπνέουν στην αυλή του σχολείου τους», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου.
Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή «η διαμόρφωση κουλτούρας συμμετοχής και δράσης με τα σχολεία, είναι απαραίτητη, καθώς βασίζεται στην ανάγκη να αλλάξουμε συλλογικά την υπάρχουσα επιβαρυντική, για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, κατάσταση, δρώντας συνεργατικά και αλληλέγγυα».

Β.Π. 

Read previous post:
Αντιδράσεις στις ένοπλες δυνάμεις προκαλεί η απόφαση του Τραμπ να χρησιμοποιήσει τον στρατό

ο Πεντάγωνο προσπάθησε χθες Τρίτη να τηρήσει αποστάσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ μετά την πολεμική ρητορική του υπουργού...

Close