Όταν θέλεις να βοηθήσεις τους ανθρώπους, τους λες την αλήθεια. Όταν θέλεις να βοηθήσεις τον εαυτό σου, τους λες αυτό που θέλουν να ακούσουν. Thomas Sowell, Αμερικανός πολιτικός σχολιαστής

Πεπεισμένος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με Πολωνία και Ουγγαρία, ο Όλαφ Σολτς

1 Δεκεμβρίου, 2020

O ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος  Όλαφ Σολτς εμφανίστηκε σήμερα πεπεισμένος ότι μπορεί ακόμα να επιτευχθεί συμφωνία με την Ουγγαρία και την Πολωνία, μετά από διαβουλεύσεις με τους ομολόγους του της ΕΕ, 
Λόγω του μπλοκαρίσματος του πολυετούς προϋπολογισμού από την Πολωνία και την Ουγγαρία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε για μαζικές περικοπές στα ευρωπαϊκά κονδύλια. 
Εάν δεν εγκριθεί το δημοσιονομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ταμείο ανάκαμψης από την κρίση του κρονοϊού , υπάρχει κίνδυνος σημαντικών περικοπών, δήλωσε εκπρόσωπός της στις Βρυξέλλες. Στην περίπτωση αυτή, η Ευρώπη θα πρέπει να ξεκινήσει το νέο έτος με έναν προϋπολογισμό έκτακτης ανάγκης.  Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν πριν από 32 χρόνια.  
Την περασμένη εβδομάδα, η Ουγγαρία και η Πολωνία αρνήθηκαν να εγκρίνουν το δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ για τα επόμενα επτά χρόνια και το Ταμείο ανάκαμψης. Ο λόγος είναι τα σχέδια για περικοπή μελλοντικών κονδυλίων της ΕΕ, εάν παραβιαστεί το κράτος δικαίου. 
Πηγή: Deutschlandfunk