Η καλύτερη δημοκρατία είναι εκείνη, όπου στους κακούς δεν επιτρέπεται να παίρνουν την εξουσία και στους καλούς δεν επιτρέπεται ν΄ αρνούνται τη διακυβέρνηση του τόπου τους. Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ. Ένας από τους 7 σοφούς της Αρχ. Ελλάδας

Πελώρια εικαστικά «καταλαμβάνουν» μεγαλουπόλεις

25 Αυγούστου, 2019

Η Apple συνεργάστηκε με το New Museum της Νέας Υόρκης σε μια καινούρια σειρά εμπειριών διευρυμένης πραγματικότητας, στις οποίες έξι μεγάλα, εικονικά εικαστικά έργα έχουν κάνει κατάληψη σε μεγάλες πόλεις του πλανήτη.

Με την επωνυμία [AR]T, οι εμπειρίες αυτές παρουσιάζουν έργα επτά καλλιτεχνών που έχει επιλέξει το μουσείο και τα οποία θα εμφανιστούν στο Λονδίνο, το Σαν Φρανσίσκο, τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Χονγκ Κονγκ και το Τόκιο. Από τις 10 Αυγούστου, προσφέρονται δωρεάν στα καταστήματα της Apple. Οι καλλιτέχνες που εμπλέκονται είναι ο Nick Cave, οι Nathalie Djurberg και Hans Berg, ο Cao Fei, ο John Giorno, ο Carsten Höller και ο Pipilotti Rist. Μεγάλα, σαν εξωγήινα, τέρατα χορεύουν πάνω σε στέγες κτηρίων, πύλες οδηγούν σε εναλλακτικούς κόσμους που λες και τους έχεις σχεδιάσει με το χέρι, κόσμους όπου απουσιάζει η προοπτική.

Read previous post:
Λάμψη απο τον Λάιλς στο Παρίσι…ξεπέρασε τον Μπλοτ

Θεαματικός ο Νόα Λάιλς στο Diamond League στο Παρίσι.

Close