Η καλύτερη προετοιμασία για να γίνει καλή δουλειά αύριο, είναι να γίνει πολύ καλή δουλειά σήμερα. - Elbert Hubbard, 1856-1915, Αμερικανός συγγραφέας

Πειθαρχικές ποινές για το σκάνδαλο με τις εξετάσεις του Λουίς Σουάρες

4 Δεκεμβρίου, 2020

Με την επιβολή πειθαρχικών ποινών σε τέσσερα άτομα (τον διευθυντή και τρεις καθηγητές του πανεπιστημίου της Περούτζια), έκλεισε η πρώτη φάση της έρευνας των αρχών, αναφορικά με τις εξετάσεις ιταλικής γλώσσας για την απόκτηση υπηκοότητας που έδωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Λουίς Σουάρες. Η ποινή που επιβλήθηκε στους Τζουλιάνα Γκρέγκο, Σιμόνε Ολιβιέρι, Στεφανία Σπίνα και Λορέντζο Ρόκα είναι οκτάμηνη παύση τους από δημόσια αξιώματα, καθώς κρίθηκαν υπεύθυνοι για διαρροή επίσημων εγγράφων προς ίδιον όφελος.

Η υπόθεση αφορά τη βοήθεια που φέρεται να προσφέρθηκε στον Ουρουγουανό επιθετικό, προκειμένου να περάσει τις εξετάσεις και να αποκτήσει ιταλική υπηκοότητα, κάτι που ήταν απαραίτητο προκειμένου να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του στη Γιουβέντους (η οποία δεν έγινε ποτέ). Όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα, τα θέματα των εξετάσεων είχαν δοθεί εκ των προτέρων στον Σουάρες, ο οποίος δεν είχε το επίπεδο ιταλικών που απαιτείτο για να περάσει, ενώ είχαν ήδη «κανονιστεί» και τα αποτελέσματα.

Η έρευνα πάντως αναμένεται να συνεχιστεί και θα διερευνήσει την εμπλοκή του ίδιου του νυν ποδοσφαιριστή της Ατλέτικο, αλλά και της Γιουβέντους.

 

Γ. Δημητρόγλου