Στη Γαλλία, αφήνουν ήσυχο αυτόν που άναψε τη φωτιά και κυνηγούν αυτόν που σήμανε συναγερμό. Nicolas Chamfort, 1740-1794, Γάλλος συγγραφέας

Πατέρας και γιος ολοκλήρωσαν με επιτυχία το ταξίδι από το Ταίναρο στο Nordkapp

16 Μάιος, 2019

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ταξίδι «ζεύξης» των δύο ακρωτηρίων, Ταίναρου και Nordkapp, που πραγματοποίησε ο ταξιδιωτικός αρθρογράφος-φωτογράφος, Κωνσταντίνος Μητσάκης και ο 13χρονος γιος του Γιώργος. Οι δυο τους ταξίδεψαν περίπου 4.300 χιλιόμετρα πάνω στην σέλα μιας μοτοσικλέτας Honda Africa Twin CRF 1000 ADV Sport και έκαναν πράξη τον στόχο που είχαν αρχικά θέσει πριν από λίγο καιρό.

Οι δυο Έλληνες αναβάτες ξεκίνησαν στις 18 Απριλίου από το ελληνικό ακρωτήριο Ταίναρο, το (δεύτερο) νοτιότερο χερσαίο ακρωτήριο της Ευρώπης και μετά από 11 ημέρες ταξιδιού και 4.300 χλμ. προσέγγισαν το ακρωτήριο Nordkapp της Νορβηγίας, το βορειότερο χερσαίο ακρωτήριο της Ευρώπης. Καθ’ οδόν προς το Βόρειο Ακρωτήριο της Νορβηγίας, πέρασαν (κοντά στην πόλη Rovaniemi της Φιλανδίας) από το γεωγραφικό σημείο όπου διέρχεται ο αρκτικός κύκλος (66 ° 33′ 38»).

Ο δρόμος μέχρι τo βορειότερο σημείο της Ευρώπης μπορεί να ήταν γεμάτος μοναδικές εικόνες και δυνατά συναισθήματα για τους δυο αναβάτες, όμως οι καιρικές συνθήκες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν καθ’ οδόν για το ακρωτήριο Nordkapp ήταν αρκετές δύσκολες. Είχαν να αντιμετωπίσουν θερμοκρασίες από 2 βαθμούς Κελσίου ως -12 βαθμούς Κελσίου (αυτές ήταν οι ημερήσιες θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή της χιονισμένης Λαπωνίας). Παρ’ όλα αυτά, οι δυο αναβάτες και η μοτοσικλέτα τους κατάφεραν να φέρουν εις πέρας αυτήν την πραγματικά «παγωμένη» αποστολή και να αντικρίσουν την διάσημη υδρόγειο σφαίρα του Nordkapp.

Read previous post:
Ένα στα επτά παιδιά παγκοσμίως γεννιούνται με χαμηλό βάρος κάτω από 2,5 κιλά, ενώ στην Ελλάδα σχεδόν ένα στα 11

Περίπου 20,5 εκατομμύρια μωρά γεννιούνται ετησίως στον κόσμο με πολύ χαμηλό βάρος κάτω των δυόμισι κιλών και από αυτά πάνω...

Close