Η βία, είτε φυσική είτε ψυχική, είναι μια αναζήτηση της ταυτότητας και του νοήματος. Όσο λιγότερη ταυτότητα, τόσο μεγαλύτερη βία. Marshall McLuhan, 1911-1980, Καναδός επικοινωνιολόγος

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Δεν συνιστά ανατροπή η εκλογή του Στ. Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

25 Σεπτεμβρίου, 2023

Στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN μίλησε το πρωί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, όπου σχολιάζοντας την επικράτηση του κ. Κασσελάκη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι η εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «δεν συνιστά ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, όπως θέλουν να το εμφανίσουν κάποιοι». «Η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού θα προκύψει όταν δημιουργηθεί μια πειστική και κυρίως πλειοψηφική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης που θα δώσει ελπίδα στους πολίτες.

Αυτός εξακολουθεί να είναι ο στρατηγικός στόχος του ΠΑΣΟΚ. Για να συγκροτηθεί ένα τέτοιο πλειοψηφικό ρεύμα, απαιτούνται καθαρές θέσεις και ιδέες που κινητοποιούν την κοινωνία», τόνισε ο κ. Κατρίνης.

Σημείωσε πως τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν μέσω των δημοσκοπήσεων και της επικοινωνίας, αλλά μόνο μέσω των καθαρών θέσεων που αφορούν την σταθερότητα της χώρας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Σχετικά με το αν μπορεί να υπάρξει δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι τέτοια ζητήματα τα ανοίγει μόνο η κοινωνία και προκύπτουν ως κοινωνική ανάγκη. «Ο κόσμος αναζητά μια διαφορετική, ρεαλιστική και πειστική πρόταση διακυβέρνησης. Στο ΠΑΣΟΚ το έχουμε συνειδητοποιήσει και γι΄ αυτό ακριβώς δίνουμε πολύ μεγάλο βάρος στην ουσία και το περιεχόμενο, με συγκεκριμένες θέσεις, προτάσεις και λύσεις στα καθημερινά ζητήματα και τα μείζονα εθνικά θέματα», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.