Η απόφαση να αποφύγουμε κάτι κακό σπάνια υλοποιείται πριν το κακό προχωρήσει τόσο πολύ, ώστε να είναι δυνατό να το αποφύγουμε. Thomas Hardy, 1840-1928, Άγγλος συγγραφέας & ποιητής

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Πάνου Σόμπολου

26 Φεβρουαρίου, 2020

Το τελευταίο  βιβλίο του με τίτλο «Εγκλήματα Γένους Θηλυκού στην Ελλάδα» παρουσίασε απόψε σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της Θεσσαλονίκης ο δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος. Ο συγγραφέας παρουσίασε τις πιο συγκλονιστικές περιπτώσεις  που καταγράφει στο βιβλίο π.χ. την δολοφονία του Αθανασόπουλου, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη έκδοση  έχει «συμπυκνωμένα» εγκλήματα 40 ετών.
«Οι περισσότερες από τις ανθρωποκτονίες έχουν απασχολήσει για πολύ καιρό ή και χρόνια ακόμη την κοινή γνώμη και έχουν συγκλονίσει την Ελλάδα. Πρωταγωνίστρια είναι η γυναίκα, ως φυσική ή ηθική αυτουργός σε όλες τις ανθρωποκτονίες. Σε ένα μεγάλο ποσοστό τα εγκλήματα αυτά ήταν προσχεδιασμένα, σε αντίθεση με αυτά των ανδρών που τα περισσότερα γίνονται εν βρασμώ ψυχής», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σόμπολος. 
Επίσης προλόγισαν οι δημοσιογράφοι Θάλεια Ζαγναφέρη και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου, οι οποίες έκαναν αναφορά σε αρκετά κεφάλαια του βιβλίου, θυμίζοντας στους παρευρισκομένους το έγκλημα που διέπραξε μια  μάνα όταν έμαθε ότι η κόρη της ήταν έγκυος. 
Τέλος, η ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια, Ελενα Ντούνα μίλησε για τις γυναίκες που εγκλημάτισαν λέγοντας ότι: «η βία δεν έχει εύκολη προβλεψιμότητα. Για τον άνθρωπο, έχουν σημασία τα στάδια ανάπτυξης και κυρίως τα πρώιμα στάδια για την εκδήλωση βίαιων συμπεριφορών». 
Κ.Π.

Read previous post:
Εντοπίστηκαν όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη γυναίκα που βρέθηκε θετική στον κοροναϊό

Στις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί οι υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κοροναϊού στη χώρα, αναφέρεται το...

Close