Στη νηπιακή ηλικία των κοινωνιών, οι ηγέτες του κράτους δημιουργούν τους θεσμούς. Αργότερα, οι θεσμοί δημιουργούν τους ηγέτες. Montesquieu, 1689-1755, Γάλλος στοχαστής

Παρουσίαση του βιβλίου: Έλεγχοι απόδοσης [performance audits] των Γ. Α. Γεωργίου και Θ. Δ. Μπούσιου

Ο IANOS και οι εκδόσεις Παπαζήση παρουσιάζουν διαδικτυακά το βιβλίο Έλεγχοι απόδοσης [performance audits]. Θεωρητικό και μεθοδολογικό πλαίσιο. Παραδείγματα εφαρμογής. Γλωσσάρι βασικών όρων και εννοιών, των Γεώργιου Α. Γεωργίου και Θωμά  Δ. Μπούσιου. 

Η παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή, 9 Απριλίου στις 18.00

Το βιβλίο έχει στόχο να καταγράψει το θεωρητικό και μεθοδολογικό πλαίσιο των ελέγχων απόδοσης, αλλά και να συμβάλει στην πλήρη κατανόηση τόσο των εννοιών όσο και της σπουδαιότητας των ελέγχων αυτών μέσα από την παράθεση πρακτικών παραδειγμάτων εφαρμογής.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν, ο Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο Γιάννης Βαβούρας, καθηγητής Δημόσιας Οικονομικής, πρώην Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου, ο Αθανάσιος Πετραλιάς, Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Υπουργείου Οικονομικών, οι συγγραφείς Γιώργος Α. Γεωργίου, Γενικός Διευθυντής Δημοσιονομικών Ελέγχων ΥΠΟΙΚ, και Θωμάς Μπούσιος, προϊστάμενος Δημόσιας Υπηρεσίας Εποπτείας και Ελέγχου Ν. Πιερίας/

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Περδικάρης, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα προβάλλεται ζωντανά από το κανάλι του ΙΑΝΟΥ στο YOUTUBE (www.youtube.com/watchv=ImDy93Q4wQs) και από το λογαριασμό του στο facebook (www.facebook.com/IANOS.GR)