Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τρέλα που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος από το να απελπιστεί. Miguel Cervantes, 1547-1616, Ισπανός συγγραφέας.

Παρουσία του ΠτΔ και του Οικουμενικού Πατριάρχη οι εκδηλώσεις για τον Άγιο Διονύσιο

24 Αυγούστου, 2017

Κορυφώνονται σήμερα στη Ζάκυνθο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου οι εορτασμοί για τη συμπλήρωση 300 χρόνων από τη μετακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου από τα νησιά Στροφάδες

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, έφτασε στη Ζάκυνθο την Τετάρτη όπου τον υποδέχθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, οι μητροπολίτες Ζακύνθου Διονύσιος και Δωδώνης Χρυσόστομος, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς .

Ο κ. Βαρθολομαίος μετέβη στην Ιερά Μονή Στροφάδων και Ζακύνθου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η επίσημη κάθοδός του στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου.

Ακολούθησαν η δοξολογία και η περιφορά, μέσα στο ναό, του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου και ο Μέγας Πατριαρχικός Εσπερινός, παρουσία πλήθους πιστών που είχαν κατακλύσει τον ναό και τον περίβολο του.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος, απένειμε στον Οικουμενικό Πατριάρχη και στον αρχιεπίσκοπο Κύπρου το ανώτατο παράσημο του Αγίου Διονυσίου.

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Στις 10 το πρωί ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Στις 10.00 το πρωί θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Close