Πολιτικός είναι κάποιος που διαιρεί τους ανθρώπους σε δυο τάξεις: σε υποχείρια και σε εχθρούς. Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

Παρουσία του ΠτΔ και του Οικουμενικού Πατριάρχη οι εκδηλώσεις για τον Άγιο Διονύσιο στη Ζάκυνθο

24 Αυγούστου, 2017

Κορυφώνονται σήμερα στη Ζάκυνθο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου οι εορτασμοί για τη συμπλήρωση 300 χρόνων από τη μετακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου από τα νησιά Στροφάδες

Στη Ζάκυνθο βρίσκεται από το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μετέχοντας στις εκδηλώσεις για την εορτή του προστάτη του νησιού Αγίου Διονυσίου, καθώς φέτος συμπληρώνονται 300 χρόνια από τη μετακομιδή του Ιερού Λειψάνου από τα νησιά Στροφάδες.

Ο Πρόεδρος αφίχθη λίγο πριν από τις 10.00 το πρωί στο αεροδρόμιο του νησιού και λίγο αργότερα έφθασε στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου όπου στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές. Το Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αφιχθεί στο Αρχονταρίκι της Μονής όπου θα του απονεμηθεί μετάλλιο. Εν συνεχεία ο κ. Παυλόπουλος θα πραγματοποιήσει πτήση με ελικόπτερο πάνω από τις περιοχές του νησιού που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές και ακολούθως θα έχει συνάντηση με τους τοπικούς φορείς.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, έφτασε στη Ζάκυνθο την Τετάρτη όπου τον υποδέχθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, οι μητροπολίτες Ζακύνθου Διονύσιος και Δωδώνης Χρυσόστομος, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς .

Ο κ. Βαρθολομαίος μετέβη στην Ιερά Μονή Στροφάδων και Ζακύνθου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η επίσημη κάθοδός του στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου.

Ακολούθησαν η δοξολογία και η περιφορά, μέσα στο ναό, του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου και ο Μέγας Πατριαρχικός Εσπερινός, παρουσία πλήθους πιστών που είχαν κατακλύσει τον ναό και τον περίβολο του.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος, απένειμε στον Οικουμενικό Πατριάρχη και στον αρχιεπίσκοπο Κύπρου το ανώτατο παράσημο του Αγίου Διονυσίου.

Περισσότερα στη κατηγορία Τοπικά Νέα
Π. Σκουρλέτης: Τις επόμενες εβδομάδες ο ακριβής αριθμός προσλήψεων στους δήμους

Σφοδρή κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση άσκησε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σημειώνοντας ότι η πολιτική αντιπαράθεση με ευθύνη της ΝΔ...

Close