Η δημοσιογραφία είναι ένα επάγγελμα στο οποίο περνάει κανείς τη μισή του ζωή μιλώντας για πράγματα που δεν ξέρει και την άλλη μισή σωπαίνοντας γι’ αυτά που ξέρει. Henri Béraud, 1885-1958, Γάλλος δημοσιογράφος & συγγραφέας

Παρί Σεν Ζερμέν: Η επιθυμία για …μετακόμιση και η προοπτική του «Σταντ ντε Φρανς»

24 Νοεμβρίου, 2022

Ο Νασέρ Αλ-Κελαϊφί επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του ότι η Παρί Σεν Ζερμέν σκέφτεται να μετακομίσει από το «Παρκ ντε Πρενς» σε άλλο γήπεδο, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενήσει μεγαλύτερο αριθμό θεατών.

 Τον Μάιο του 2021, ο πρόεδρος της πρωταθλήτριας Γαλλίας είχε πει ότι επιθυμία του συλλόγου ήταν η αύξηση της χωρητικότητας του «Παρκ ντε Πρενς», αλλά οι αρχές στο Παρίσι το απέτρεψαν.
 «Η Παρί Σεν Ζερμέν αξίζει ένα καλύτερο γήπεδο. Η πρώτη μου επιλογή ήταν να μην μετακινηθούμε. Όμως, οι αρχές το Παρίσι μας προτρέπουν να μετακομίσουμε. Έχουμε ξοδέψει 70 εκατομμύρια ευρώ για να βελτιώσουμε το γήπεδο, αλλά δεν είναι το δικό μας γήπεδο» τόνισε από την Ντόχα, όπου βρίσκεται για να παρακολουθήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Αλ-Κελαϊφί στην ιστοσελίδα Business, ενώ ξεκαθάρισε ότι μία από τις επιλογές που εξετάζει είναι η αγορά του «Σταντ ντε Φρανς», μετά από σχετικό αίτημα προς τις γαλλικές αρχές.
 «Σκεφτόμαστε να κάνουμε μια προσφορά» πρόσθεσε.

 Το «Σταντ ντε Φρανς», όπου αγωνίζεται η εθνική Γαλλίας, είναι η πιο εφικτή επιλογή αυτή τη στιγμή.
 Η μίσθωση με το Δημόσιο λήγει το 2025 και ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, θα διαπραγματευτεί με χαρά την πώλησή του στην Παρί Σεν Ζερμέν.
 Αρχικά, οι Παριζιάνοι ήθελαν να αγοράσουν το «Παρκ ντε Πρενς» (για να αυξήσουν τη χωρητικότητά του από 48.000 σε 60.000 θέσεις), αλλά η υπέρογκη τιμή εκτίμησής του, πάνω από 350 εκατ. ευρώ, έχει απωθήσει τους διοικούντες την Παρί Σεν Ζερμέν, όπως αναφέρει η εφημερίδα “L’Équipe”.
 Η γαλλική εφημερίδα προσθέτει ότι η Παρί Σεν Ζερμέν είναι διατεθειμένη να επενδύσει 500 εκατομμύρια ευρώ για την ανακαίνιση του «Παρκ ντε Πρενς», αρκεί να γίνει ιδιοκτήτριά του. Μια αρκετά περίπλοκη συναλλαγή, ειδικά λόγω της ισχύουσας σύμβασης μίσθωσης διάρκειας 30 χρόνων που υπάρχει με το Δημοτικό Συμβούλιο.
 Ο Αλ-Κελαϊφί, πάντως, αναγνώρισε στη συνέντευξή του ότι η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, τον προέτρεψε να βρει ένα νέο γήπεδο.

 A. Bαζογιάννης