Οι αυτοκρατορίες διαρκούν μέχρι να γίνουν εμπορικές. Μετά διασκορπίζονται στους τέσσερις ανέμους. William Blake, 1757-1827, Άγγλος ποιητής & ζωγράφος.

Παραχώρηση χώρου του πρώην Ψυχιατρείου, ζητεί ο δήμαρχος Χανίων για τη φιλοξενία προσφύγων

29 Ιουνίου, 2017

Την παραχώρηση χώρου του πρώην Ψυχιατρείου στον δήμο Χανίων για την προσωρινή φιλοξενία μεταναστών, ζητεί εκ νέου ο δήμαρχος της πόλης, Τάσος Βάμβουκας, με επιστολή του προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, και στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας κι επικεφαλής συντονιστικού οργάνου διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης, Δημήτρη Βίτσα.
Ο κ. Βάμβουκας επικαλείται σχετική ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και χαρακτηρίζει «επιτακτικό και άμεσο» το αίτημα του δήμου Χανίων για την παραχώρηση ακινήτου στον συγκεκριμένο χώρο. Αναφέρει: «Ο δήμος μας για πολλοστή φορά δέχθηκε κύμα μεταναστών, των οποίων τη φιλοξενία έχει ήδη αναλάβει, παρ’ όλη την ανυπαρξία υποδομών, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα που έχει. Ζητάμε άμεσα, προκειμένου ο δήμος Χανίων να ανταποκριθεί σε αυτές τις έκτακτες καταστάσεις υποδοχής μεταναστών και προσφύγων, την προσωρινή παραχώρηση ακινήτου ευρισκόμενου στον χώρο του πρώην Ψυχιατρείου, που διαχειρίζεται το ΕΤΑΔ Α.Ε. που χρόνια τώρα βρίσκεται κλειστό, του οποίου τις δαπάνες προετοιμασίας και λειτουργίας θα αναλάβουμε πλήρως».