Μετά από μια ματιά σ΄αυτόν τον πλανήτη, ένας επισκέπτης από το διάστημα θα έλεγε: “θέλω να δω αμέσως τον υπεύθυνο” - Γουίλιαμ Μπάροουζ

Παραχώρηση δύο ακινήτων πάνω από 300 στρέμματα στον δήμο Παλαμά, παρουσία του Στ. Αραχωβίτη

21 Μαΐου, 2019

«Αυτή είναι η αρχή» τόνισε σήμερα το απόγευμα από τον Παλαμά του νομού Καρδίτσας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, ανακοινώνοντας επίσημα τη δωρεάν παραχώρηση δύο ακινήτων στον δήμο Παλαμά, για δημιουργία πρότυπου αγροκτήματος. Πρόκειται για δύο ακίνητα του πρώην Σταθμού Γεωργικής Έρευνας Παλαμά για κοινωφελή σκοπό, συνολικής έκτασης πάνω από 300 στρέμματα, ενώ τη σχετική απόφαση ο αρμόδιος υπουργός είχε υπογράψει στις 17 του μηνός. Στόχος της παραχώρησης είναι η δημιουργία αγροκτήματος με τίτλο «Επιδεικτικός αγρός Παλαμά» ως πρότυπο επιδεικτικό κέντρο αγροτικής ανάπτυξης. Η διάρκεια της παραχώρησης ορίζεται σε 25 έτη, με δυνατότητα παράτασης έως 10 έτη.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, στη συζήτηση που είχε με τον δήμαρχο Παλαμά, Γιώργο Σακελλαρίου, τόνισε: «Εμείς έχουμε μια φιλοσοφία στην κυβέρνηση: Να μην αφήσουμε την περιουσία του Δημοσίου να ρημάζει. Οπότε με ανθρώπους, με φορείς, με συλλογικότητες που έχουν διάθεση να την αξιοποιήσουν με την έννοια την κοινωφελή, με την έννοια το να αναπτύξουν μια έρευνα, να αναπτύξουν δραστηριότητες που μπορεί να ωφελήσουν την κοινωνία εμείς είμαστε ανοικτοί. Και έτσι και για αυτόν το λόγο, προχωρήσαμε και σας παραδίδουμε σήμερα την έκταση αυτή». Επίσης, ο κ. Αραχωβίτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε δύο μεγάλα έργα που εγκρίθηκαν για την περιοχή λέγοντας:

«Σήμερα για την περιοχή ανακοινώσαμε και την ένταξη δύο μεγάλων αρδευτικών έργων, τα δίκτυα Ταυρωπού και Σελλάνων, συνολικού προϋπολογισμού 15, 5 εκατ. ευρώ». Ο δήμαρχος Παλαμά κ. Σακελλαρίου, αφού αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι αυτή η απόφαση για τον δήμο, στη συνέχεια μίλησε και για άλλα έργα και μελέτες που θα πρέπει να προχωρήσουν για την ευρύτερη περιοχή, προς όφελος των κατοίκων.

Read previous post:
Αρης: Προσυμφωνία με το Νίκο Μαρτίνες

Σε μια αρχική συμφωνία έφθασαν Αρης και Νίκο Μαρτίνες για ένα καινούργιο διετές κλειστό συμβόλαιο, στο οποίο κατέληξαν οι δυο...

Close