Εκατομμύρια είχαν δει το μήλο να πέφτει, αλλά μόνο ο Νεύτων ρώτησε γιατί. Bernard Baruch, 1870-1965, Αμερικανός επιχειρηματίας & πολιτικός

Παρατίτσι: «Το ποδόσφαιρο θα έρθει πιο κοντά στο NBA μετά τον κορονοϊό»

Ένα ποδόσφαιρο πολύ πιο κοντά στο NBA, ως προς τις στρατηγικές των ομάδων στην αγορά, «βλέπει» ο αθλητικός διευθυντής της Γιουβέντους, Φάμπιο Παρατίτσι, στη «μετά-κορονοϊού» εποχή.
Σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος της «μεγάλης Κυρίας», η οικονομική κρίση που θα δημιουργηθεί (και) στο άθλημα από τις επιπτώσεις της πανδημίας του ιού COVID-19, θα οδηγήσει τα κλαμπ σε διαφορετική προσέγγιση της μεταγραφικής αγοράς, με περισσότερες «επενδύσεις» σε ανταλλαγές παικτών κι όχι αγορές εκατομμυρίων ευρώ. Κάτι που όπως τονίζει «…θα φέρει το ποδόσφαιρο, πιο κοντά στη λογική του NBA. Θα υπάρξουν πια πάρα πολλές ανταλλαγές στα πρότυπα του επαγγελματικού πρωταθλήματος μπάσκετ της Αμερικής».
Ο Παρατίτσι ρωτήθηκε για τον καλοκαιρινό σχεδιασμό της Γιουβέντους, εν μέσω της κρίσης από τον κορονοϊό, αλλά προτίμησε να μιλήσει γι’ αυτό που βλέπει ως «επόμενη μέρα», λέγοντας πως «…είναι πολύ πιθανό πια οι ομάδες να ανταλλάσσουν τα δικαιώματα των παικτών, αντί για να δίνουν χρήματα, στα πρότυπα του NBA με ανταλλαγές συμβολαίων, αλλά και την υποχρέωση να σέβονται απόλυτα το μπάτζετ και τους μισθούς των μελών τους».
Συμπλήρωσε δε, πως η μεταγραφή του Κριστιάν Ρονάλντο από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Γιουβέντους αντί 112 εκατ. Ευρώ το καλοκαίρι του 2018, η ακριβότερη στην ιστορία της Serie A, κατέδειξε την ανάγκη μίας συνολικής αλλαγής στη στρατηγική όλων των συλλόγων του ιταλικού ποδοσφαίρου, με μεγαλύτερη φροντίδα και επένδυση στις ομάδες Νέων.
Και κατέληξε πως οι πιο δυνατές οικονομίες, μπορούν να εκμεταλλευτούν όλη αυτή την κατάσταση που θα διαμορφωθεί στο ποδόσφαιρο με την κρίση. «Είναι πολύ πιθανό κάποιες ομάδες, για παράδειγμα από τη Γερμανία να εκμεταλλευτούν αυτές τις συνθήκες, ακριβώς επειδή οι οικονομικές δυνατότητές τους το επιτρέπουν».

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

Read previous post:
Covid-19: Περισσότεροι από 26.500 οι νεκροί, πάνω από 570.000 τα κρούσματα σε όλον τον κόσμο

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 26.621 ανθρώπους από τα τέλη Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον...

Close