Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ΄αυτό που σε συνθλίβει. Abert Camus, 1913-1960, Γάλλος συγγραφέας

“Παραθινούπολη” στον δήμο Καλαμαριάς

23 Μάιος, 2018

Το παιδικό φεστιβάλ “Παραθινούπολη”, με θέμα “Παίζοντας επικοινωνούμε, παίζοντας μαθαίνουμε τον κόσμο”, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας έως 12 ετών, διοργανώνεται το διάστημα από 30 Μαΐου έως και 3 Ιουνίου, στην πλαζ Αρετσούς, από τον δήμο Καλαμαριάς.

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν τις πρωινές ώρες, από την Τετάρτη 30 Μαΐου έως και την Παρασκευή 1η Ιουνίου, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Καλαμαριάς και της ευρύτερης περιοχής με οργανωμένες επισκέψεις. Την Παρασκευή 1η Ιουνίου και το Σαββατοκύριακο, 2 και 3 του ίδιου μήνα, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ανοιχτές για το κοινό της πόλης.

Τα εγκαίνια της φετινής “Παραθινούπολης” έχουν προγραμματιστεί για τις 31 Μαΐου, στις 7:30 το βράδυ, με μεγάλη πολύχρωμη παρέλαση με κρουστά, ακροβάτες, ξυλοπόδαρους και κλόουν από την μπάντα δρόμου “Κόκκινες Μύτες” στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού.

Στόχος της διοργάνωσης είναι μέσα από επιλεγμένες προτάσεις εκδηλώσεων να προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά, τόσο της Καλαμαριάς όσο και της υπόλοιπης Θεσσαλονίκης, να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, να καλλιεργήσουν τη φαντασία και την αισθητική τους, να διευρύνουν τους ορίζοντες των γνώσεών τους, και να ευαισθητοποιηθούν σε όλα τα θέματα της εποχής μας.

Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει θεατρικές, μουσικές, χορευτικές ομάδες κουκλοθεάτρου και μαριονέτας, θεάτρου σκιών, αφηγήσεις παραμυθιών, μουσικά δρώμενα, θέατρο δρόμου και καλλιτεχνικά εργαστήρια. Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Α.Καρ.

Read previous post:
Μεγάλη πτώση της τουρκικής λίρας σε νέο ιστορικά χαμηλό επίπεδο

H τουρκική λίρα σημείωσε μεγάλες απώλειες έναντι του δολαρίου σήμερα, με την πτώση να φθάνει το 21% από την αρχή...

Close