Ένας άνθρωπος έχει πάντα δυο λόγους για να κάνει οτιδήποτε: έναν καλό λόγο και τον πραγματικό λόγο. J.P. Morgan, 1837-1913, Αμερικανός τραπεζίτης

“Παραθαλάσσιες διαδρομές” από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

16 Μαΐου, 2019

Μια βιωματική εκδήλωση για την ασφάλεια στη θάλασσα, στην οποία μπορεί να πάρει μέρος δωρεάν όποιος επιθυμεί, διοργανώνει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ), την προσεχή Κυριακή 19 Μαΐου, κατά μήκος της νέας παραλίας από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 3 το μεσημέρι.  
Ομάδες πολιτών, με τη βοήθεια ενός έντυπου οδηγού, θα ακολουθήσουν μια διαδρομή στην παραλία της πόλης, με αφετηρία το “Μακεδονία Παλλάς” και τερματισμό το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η διαδρομή περιλαμβάνει επτά θεματικούς σταθμούς, στους οποίους θα γίνεται ολιγόλεπτη στάση και θα παρουσιάζονται θέματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια στην θάλασσα, όπως η χρήση των σωσιβίων και των σχοινιών για άνθρωπο που κινδυνεύει, οι πέντε σωτήριες κινήσεις σε περίπτωση ναυαγίου, η αντιμετώπιση της υποθερμίας στο νερό, η χρήση του χάρτη και της πυξίδας, τα σήματα κινδύνου στην θάλασσα και η χρήση της σωστικής λέμβου. 
Οι συμμετέχοντες αρχικά θα ενημερώνονται και στη συνέχεια θα ασκούνται και θα δοκιμάζονται στα παραπάνω θέματα ενώ θα μεταφέρονται, με το διασωστικό σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, στην αρχή της διαδρομής, σε μια σύντομη πλεύση στον Θερμαϊκό κόλπο. 
Στην διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την επιχειρησιακή δράση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στην θάλασσα, τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται, αλλά και να επιβιβαστούν στο διασωστικό σκάφος της οργάνωσης, ζώντας την εμπειρία μιας επιχείρησης διάσωσης.

*Τη φωτογραφία  παραχώρησε η ΕΟΔ
 

Read previous post:
Απάντηση Αλ. Χαρίτση στις δηλώσεις Γ. Στουρνάρα: Τα μέτρα ελάφρυνσης είναι πλήρως κοστολογημένα

«Η κυβέρνηση αξιοποιεί τον δημοσιονομικό χώρο που δημιούργησε και φέρνει μέτρα υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Close