Στην πολιτική, η βλακεία δεν είναι μειονέκτημα. Ναπολέων Βοναπάρτης, 1769-1821, Γάλλος ηγέτης

Παραστάσεις διαμαρτυρίας και μοτοπορεία στην πόλη πραγματοποίησαν διανομείς

11 Φεβρουαρίου, 2019

Με παραστάσεις διαμαρτυρίας και μοτοπορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρήθηκαν σήμερα διανομείς-μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων της Θεσσαλονίκης, για τις επιθέσεις που όπως καταγγέλλουν γίνονται εις βάρος συναδέλφων τους. “Με τη σημερινή μας κινητοποίηση στέλνουμε το μήνυμα ότι στηρίζουμε κάθε συνάδελφό μας. Υπερασπιζόμαστε τη σωματική του ακεραιότητα. Ζητάμε να μπει τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα. Να καταστεί σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα αμυνθούμε και εμείς, δεν θα γυρνάμε και το άλλο μάγουλο στις επιθέσεις που δεχόμαστε” είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού και της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, Βασίλης Κεφαλάς.

Μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν το πρωί με τα μηχανάκια τους στην Πλατεία Δημοκρατίας και πρώτη τους στάση αποτέλεσε ψητοπωλείο, ο ιδιοκτήτης του οποίου φέρεται να ενεπλάκη σε συμβάν με διανομέα στις 6/2, όπως ο ίδιος (ο διανομέας) υποστηρίζει. Στο σημείο, οι διαμαρτυρόμενοι διανομείς πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας.

Στη συνέχεια, με μοτοπορεία που πραγματοποίησαν κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου και εκεί πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, χωρίς ωστόσο να επιδώσουν το ψήφισμά τους, αφού όπως ενημερώθηκαν στην πύλη του κτιρίου, “δεν βρισκόταν κάποιος εκεί για να το παραλάβει και να ακούσει τα αιτήματα και προβλήματά μας”.

Υπενθυμίζεται ότι όπως υποστηρίζει το σωματείο των «ντελιβεράδων», ο συγκεκριμένος εργαζόμενος, που καταγγέλλει το συμβάν στις 6/2, ήταν υποασφαλισμένος, εργαζόταν με δικό του μηχανάκι, αναγκαζόταν να καλύπτει ο ίδιος το κόστος καυσίμων και δεν έλαβε δώρο Χριστουγέννων.

Ε.Α.

φωτογραφία αρχείου

Read previous post:
Γ.Σγουρός: Είμαστε σύμμαχοι των επαγγελματικών φορέων και του επιχειρείν

 «Η αγορά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η σπονδυλική στήλη της οικονομίας», τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, κατά...

Close