Η Γαλλία έχασε μια μάχη αλλά η Γαλλία δεν έχασε τον πόλεμο  Σαρλ Ντε Γκωλ, 1890-1970, Γάλλος πρόεδρος

Παράπονα Σπανού στον Γραμμένο για τη διαιτησία

11 Φεβρουάριος, 2019

Η δεύτερη συνάντηση των εμπλεκομένων φορέων του ποδοσφαίρου με αντικείμενο την επίλυση θεμάτων που άπτονται της διαιτησίας, της βελτίωσης της θέσης των διαιτητών και της απόδοσής τους, καθώς και της προστασίας τους από ενέργειες και δηλώσεις εις βάρος τους, οι οποίες δυναμιτίζουν το κλίμα και προκαλούν κρούσματα βίας, οργανώθηκε σήμερα (11/2) με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Παρέστησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευάγγελος Γραμμένος, ο εκτελεστικός γραμματέας Αλέξης Δέδες, ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των FIFA και UEFA Πετρ Φούσεκ, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Βίτορ Μανουέλ Ντε Μέλο Περέιρα, Χουάν Μάριν και Λιφ Λιντμπεργκ και οι εκπρόσωποι των διαιτητών και βοηθών διαιτητών Α΄ κατηγορίας, διεθνείς διαιτητές, Τάσος Σιδηρόπουλος, Τάσος Παπαπέτρου και Γιάννης Παπαδόπουλος.

Από πλευράς διαιτητών εκφράστηκε ικανοποίηση για τη συνεργασία με την ΕΠΟ, την πλήρη εφαρμογή του κανονισμού για τις δυσμενείς κρίσεις και τη συνεπή προσπάθεια προστασίας του κύρους των διαιτητών, ενώ συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αύξηση του αριθμού των ετήσιων σεμιναρίων και την περαιτέρω ανάπτυξη του προγράμματος εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των διαιτητών και τη δημιουργία του σωματείου των διαιτητών των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη συνέπεια της ΕΠΟ στην εφαρμογή των κανονισμών. Υλοποιούνται όσα συμφωνήθηκαν. Η ΚΕΔ κάνει άριστα τη δουλειά της, πρέπει να εκμεταλλευθούμε την εμπειρία και τη διάθεση των μελών της» είπε ο Σιδηρόπουλος.

«Θα συνεργαζόμαστε σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη και να δημιουργηθεί ειλικρινής σχέση. Είμαστε στη διάθεση της ΚΕΔ, προκειμένου οι διαιτητές να γίνουν καλύτεροι και να μειωθούν στο ελάχιστο τα λάθη. Η προσπάθεια πρέπει να γίνεται σε όλα τα επίπεδα. Παρακολουθούμε στενά το ποδοσφαιρικό περιβάλλον και θα συνεχίσουμε το διάλογο και την προσπάθεια» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Όπως έγινε γνωστό στους διαιτητές, ομαλοποιήθηκε πλήρως το σύστημα πληρωμών, καθώς και η έναρξη επαφών σε διεθνές επίπεδο, προκειμένου να βελτιωθούν οι πειθαρχικοί κανονισμοί και να δημιουργηθεί νέα κουλτούρα, αναφορικά με θέματα συμπεριφοράς προς τους διαιτητές, στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Μετά τη συνάντηση, πάντως, ο κ. Γραμμένος δέχθηκε τον μεγαλομέτοχο του Ατρόμητου, Γιώργο Σπανό. Σε αντίθεση με τα όσα είχαν λεχθεί και την ικανοποίηση που είχε επικρατήσει στη συνάντηση που προηγήθηκε, ο κ. Σπανός εξέφρασε τα παράπονα του συλλόγου των δυτικών προαστίων για τις τελευταίες διαιτησίες που είχε η ομάδα του και συγκεκριμένα στα παιχνίδια με την Ξάνθη και τη Λαμία στο πρωτάθλημα και με την ΑΕΚ στο Κύπελλο, όπου υπήρξαν σοβαρά διαιτητικά λάθη εις βάρος του. Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι μετά το παιχνίδι με την Ένωση για το Κύπελλο, ο κ. Σπανός είχε χαρακτηρίσει τη διαιτησία του Σιδηρόπουλου «παρωδία».

Read previous post:
Το Ποτάμι: Ας πάψει ο κ. Θεοχάρης να προκαλεί με τις δηλώσεις του τους εθελοντές του Ποταμιού

«O κ.Θεοχάρης την άνοιξη του '18 διαπραγματεύθηκε την συμμετοχή του στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - ήταν τότε που ψήφιζε μόνος...

Close