Η σύγχρονη Ιστορία έχει δείξει πως η ουτοπία είναι η μητέρα κάθε δικτατορίας. Jacques Attali, 1943- , Γάλλος διανοούμενος & τραπεζίτης

Παράπονα Κούμαν για τη διαιτησία στο clasico

25 Οκτωβρίου, 2020

Η Ρεάλ θριάμβευσε στο clasico νικώντας την Μπαρτσελόνα με 3-1 στο «Καμπ Νου» και βυθίζοντάς την ακόμη περισσότερο στην κρίση και την εσωστρέφεια, αλλά οι άνθρωποι των Καταλανών εκτιμούν πως για να γίνει αυτό έβαλε το χέρι του και ο διαιτητής του ντέρμπι, Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα.

Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο μέρος της κριτικής εστιάζεται στην απόφαση του ρέφερι να καταλογίσει πέναλτι σε τράβηγμα του Λανγκλέ στον Σέρχιο Ράμος, καθώς ο Κούμαν και οι παίκτες του θεωρούν πως ανάλογες φάσεις γίνονται πάρα πολλές σε κάθε αγώνα και δεν είναι δυνατόν σε μια απλή επαφή να καταλογίζεται παράβαση και μάλιστα η «εσχάτη των ποινών».

Μετά τον αγώνα, ο Ολλανδός τεχνικός της Μπαρτσελόνα διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Μουνουέρα, την ώρα που του έδινε το χέρι για την καθιερωμένη χειραψία. «Γιατί; Είδες τον αγώνα με τη Χετάφε την περασμένη εβδομάδα; Το VAR είναι πάντα εναντίον μας», είπε ο Κούμαν.

Μάλιστα, ήταν τόσο εκνευρισμένος ώστε συνέχισε και στη συνέντευξη Τύπου. «Δεν καταλαβαίνω το VAR. Αυτά τα τραβήγματα συμβαίνουν πάντα στην περιοχή. Δεν έχουμε ευνοηθεί ούτε σε μια φάση σε πέντε παιχνίδια. Δεν άξιζε να χάσουμε κατ΄ αυτόν τον τρόπο», δήλωσε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΣ