Όταν αυτό που κάνουμε δεν αποδίδει, έχουμε την τάση να κάνουμε περισσότερο απ’ αυτό και με μεγαλύτερη ένταση. Από το βιβλίο Heart, Soul & Spirit των Dr. Bill Maynard & Tom Champoux

Παραμένει αβέβαιο το μέλλον

    Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο μετρούν αντίστροφα πλέον για τη νέα ημερομηνία έναρξης του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη το 2021, παρά το γεγονός ότι το… σύννεφο του κορονοϊού δεν έχει διαλυθεί ακόμα. 

    Τον περασμένο μήνα, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Ιαπωνική κυβέρνηση συμφώνησαν στην αναβολή των Αγώνων, λόγω του κορονοϊού, που έχει σκοτώσει μέχρι στιγμή περισσότερους από 89.000 ανθρώπους παγκοσμίως.

    Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του «Τόκιο 2020», Τοσίρο Μούτο, τόνισε ότι οι διοργανωτές των Αγώνων στοχεύουν στη νέα ημερομηνία έναρξης της 23ης Ιουλίου 2021, ανεξάρτητα από το πόσο χρόνο χρειάζεται για να περιοριστεί η πανδημία του κορονοϊού.

    «Δεν νομίζω να μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι δυνατό να τεθεί υπο έλεγχο ο κορονοϊός έως τον προσεχή Ιούλιο ή όχι», δήλωσε ο Μούτο και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε σε θέση να σας δώσουμε μια σαφή απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Ωστόσο, έχουμε πάρει την απόφαση να αναβάλλουμε τους Αγώνες κατά ένα χρόνο, οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εργαστούμε σκληρά για να προετοιμαστούμε μέσα σε ένα χρόνο».

    Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, έθεσε την Τρίτη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τη χώρα, καθώς από την Παρασκευή η Ιαπωνία έχει καταγράψει πάνω από 6.000 κρούσματα κορονοϊού και 112 θανάτους, σύμφωνα με το NHK.

    Λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν μετά τον κορονοϊό, μάλιστα, ο Μούτο γνωστοποίησε ότι η προγραμματισμένη επίσκεψη του Προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, στην Ιαπωνία τον Μάιο ακυρώθηκε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΨΩΜΑΣ

Read previous post:
Με συμβολικό τρόπο ο Δήμος Γλυφάδας τιμά τους γιατρούς και νοσηλευτές της χώρας

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο τιμά ο Δήμος Γλυφάδας τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, που στέκεται στην πρώτη...

Close