Τα έθνη δεν έχουν σταθερούς φίλους ή εχθρούς. Έχουν μόνο σταθερά συμφέροντα - Λόρδος Palmerston

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας

13 Ιουλίου, 2020

Ο πρόεδρος της τιμωρημένης ομοσπονδίας στίβου της Ρωσίας παραιτήθηκε από τη θέση του τη Δευτέρα (13/07), καθώς η ομοσπονδία αντιμετωπίζει νέες περιπτώσεις ντόπινγκ που θα μπορούσαν να κρατήσουν τους αθλητές της ακόμη πιο μακριά από διεθνείς αγώνες.

Ο Γεβγκένι Γιουρτσένκο, επιχειρηματίας και πρώην αναπληρωτής περιφερειακός κυβερνήτης, βρισκόταν σε αυτή την θέση από τα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ απέφυγε εξηγήσει τους λόγους της παραίτησής του. Τα προβλήματα της ομοσπονδίας έχουν συσσωρευτεί τους τελευταίους μήνες, με μερικούς από τους αξιωματούχους και τους ανώτερους προπονητές να έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα ντόπινγκ.

Πιο πρόσφατα, η ομοσπονδία έχασε την προθεσμία της 1ης Ιουλίου για να πληρώσει εκατομμύρια δολάρια στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, καθυστερώντας τις πιθανότητες οι αθλητές του στίβου να μπορούν να αγωνιστούν διεθνώς ως ουδέτεροι.
Η IAAF είχε επιβάλει στη ρωσική ομοσπονδία πρόστιμο 10 εκατ. δολαρίων για παραβίαση των κανόνων περί του ντόπινγκ τον περασμένο Μάρτιο.

Εκείνη την εποχή η Παγκόσμια Ομοσπονδία επανέφερε τη διαδικασία με την οποία οι Ρώσοι αθλητές θα μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση για να ανταγωνιστούν διεθνώς ως ουδέτεροι, αφού αποδείξουν ότι εκπαιδεύονται σε περιβάλλον… εκτός απαγορευμένων ουσιών. Ανέφερε, ωστόσο, ότι αυτή η διαδικασία θα διακοπεί και πάλι εάν το μισό του προστίμου δεν καταβληθεί έως την 1η Ιουλίου.

Η IAAF ανακοίνωσε αυτό το μήνα ότι το Συμβούλιο Αναθεώρησης Ντόπινγκ, το οποίο εξετάζει τις αιτήσεις των Ρώσων για τις διεθνείς συμμετοχές, και η Ρωσική Ειδική Ομάδα που επιβλέπει τις προσπάθειες αποκατάστασης της ομοσπονδίας, καθυστέρησαν μέχρι τη σύνοδο του Συμβουλίου της αργότερα μέσα στον μήνα.

Η ομοσπονδία τέθηκε σε αναστολή από τον παγκόσμιο οργανισμό διοίκησης το 2015 μετά από μια έκθεση που δημοσιοπποίησε ο WADA με στοιχεία μαζικού ντόπινγκ μεταξύ Ρώσων αθλητών στίβου.

ΘΕΜΗΣ ΤΟΓΙΑΣ

Read previous post:
Τηλεφωνική επικοινωνία Κυρ. Μητσοτάκη με τον Σαρλ Μισέλ για την Αγία Σοφία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Close