Ο μεγαλύτερος κίνδυνος σε μια περίοδο αναταραχής δεν είναι η αναταραχή. Είναι να ενεργείς με βάση τη λογική του χθες - Peter Drucker, 1909-2005, Αυστριακός γκουρού του management

Παράδοση δύο σκύλων οδηγών σε δύο χειριστές με οπτική αναπηρία

13 Ιουνίου, 2018

Δύο σκύλους οδηγούς, τον Rox (Labrador) και τον Bruno (Labrador Retriever) σε δύο χειριστές με οπτική αναπηρία θα παραδώσουν σε ισάριθμους χειριστές με οπτική αναπηρία το Κέντρο “Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος” σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ), την Περιφερειακή Ενωση Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και την Α.Μ.Κ.Ε. “Πρωτοπορία”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018. Από τον Ιανουάριο του 2018 βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη Εκπαιδευτής του Κέντρου Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος και παράλληλα αναπτύσσεται και το πρόγραμμα αναδοχής κουταβιών που προορίζονται για Σκύλοι Οδηγοί. Ένα πρόγραμμα πολύ σημαντικό για την κοινωνικοποίηση των κουταβιών και την προετοιμασία τους για την εκπαίδευσή τους ως Σκύλοι Οδηγοί.

Στην Θεσσαλονίκη το Κέντρο Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος έχουν παραδώσει ήδη 2 Σκύλους Οδηγούς σε άτομα με οπτική αναπηρία. Οι διαδρομές τους μέσα στον ιστό της πόλης είναι πλέον γεγονός, παρ΄ όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια τα οποία αντιμετωπίζουν μέσα στην καθημερινότητά τους.

Ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης Σκύλων Οδηγών και εκπαιδευομένων σκύλων, που προορίζονται για σκύλοι Οδηγοί, είναι πλέον πραγματικότητα στη Βόρεια Ελλάδα με την πολύτιμη στήριξη των Φορέων-Εταίρων του Κέντρου το Κέντρο Εκπαίδευσης και αποκατάστασης Τυφλών Θεσσαλονίκης και των Περιφερειακών Ενώσεων Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας του Πανελληνίου συνδέσμου Τυφλών.

φωτογραφία αρχείου

Read previous post:
Ο κ. Τζανακόπουλος έχει μπερδευτεί

«Ο κ. Τζανακόπουλος έχει μπερδευτεί.

Close