Λέγεται ότι ο άνθρωπος είναι ένα λογικό ον. Σε όλη μου τη ζωή έψαχνα για στοιχεία που να το αποδεικνύουν. Bertrand Russell, 1872-1970, Βρετανός φιλόσοφος

Παπάζογλου: «Ένα μεγάλο όνειρο έγινε πραγματικότητα»

16 Ιουνίου, 2021

Με το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στο ομαδικό, επέστρεψε από τη Βαρκελώνη και το προ-ολυμπιακό μίτινγκ καλλιτεχνικής κολύμβησης η εθνική ομάδα. Η Ελλάδα κέρδισε για πρώτη φορά αγωνιστικά την πρόκριση στο ομαδικό (είχε συμμετάσχει στους Αγώνες του 2004 στην Αθήνα ως οικοδέσποινα), γεγονός που παράλληλα “σφράγισε” την πρόκριση και για το ντουέτο.

«Ένα μεγάλο όνειρο έγινε πραγματικότητα. Είναι η πρώτη και η τελευταία μου σκέψη. Είναι το μοναδικό που μπορώ να πω» δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ η Εβελίνα Παπάζογλου, που στο Τόκιο θα μετάσχει και στα δύο αγωνίσματα, μετά τη συμμετοχή της το 2016 στο ντουέτο. «Δουλέψαμε πολύ σκληρά. Το θέλαμε, το ονειρευτήκαμε, το πιστέψαμε και το καταφέραμε. Ο δρόμος ήταν δύσκολος και ξέραμε πως θα πρέπει να παλέψουμε για να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας!» πρόσθεσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που στη συνέχεια ευχαρίστησε «την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και συγκεκριμένα τον κ. Σπύρο Καπράλο για την υποστήριξή του κατά την προετοιμασία μας, η οποία ήταν πολύτιμη για εμάς, την Κολυμβητική Ομοσπονδία και τον πρόεδρο κ. Κυριάκο Γιαννόπουλο για την βοήθεια του και την πίστη του σε εμάς, τις προπονήτριές μου, Άννα Τάρρες, Ελίζαμπεθ Φερνάντες και Ναταλία Τσερνέσκα, γιατί χωρίς αυτές δεν θα είχαμε καταφέρει να υλοποιήσουμε το όνειρό μας. Πήραν μία ομάδα και την μεταμόρφωσαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Θα ήθελα επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον γιατρό μου, τον κ. Γεώργιο Κελάλη, διευθυντή του ορθοπεδικού τμήματος της Ευρωκλινικής Αθηνών, για την αμέριστη αγάπη του και υποστήριξή του τόσα χρόνια, όπου χωρίς αυτόν και χωρίς τον φυσιοθεραπευτή μου τον κ. Σταύρο Τόϊλο, ο δρόμος μου για το Τόκιο θα ήταν πολύ δύσκολος. Τα καταφέραμε. Γράψαμε ιστορία… Το Τόκιο μας περιμένει» κατέληξε η Εβελίνα Παπάζογλου.