Δεν ψήφισα ποτέ υπέρ κάποιου. Πάντα ψηφίζω εναντίον κάποιου. W.C. Fields, 1880-1946, Αμερικανός ηθοποιός & συγγραφέας

Παπαπέτρου: «Τώρα η Μ. Βρετανία… αργεί το Ευρωμπάσκετ»

24 Ιουνίου, 2022

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, αν και αγωνιζόταν με τον Παναθηναϊκό, μέχρι πριν από λίγες ημέρες, αφού ο τίτλος του πρωταθλητή Ελλάδας κρίθηκε σε Game 5, δεν το σκέφτηκε ούτε μια στιγμή να βάλει την ξεκούραση πάνω από την εθνική ομάδα. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έσπευσε να δώσει το «παρών» στην πρώτη προπόνηση της εθνικής ομάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 17:00 το απόγευμα, στο κλειστό του Περιστερίου, υπό την τεχνική καθοδήγηση για πρώτη φορά του Δημήτρη Ιτούδη. Ο Παπαπέτρου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον νέο Ομοσπονδιακό προπονητή, έδωσε το σύνθημα για νίκη με τη Μεγάλη Βρετανία στη Λάρισα την επόμενη Πέμπτη (30/6) και ευχαρίστησε ό΄λους τους παίκτες αγωνίστηκαν με το εθνόσημο στο στήθος στα «παράθυρα» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 τον χειμώνα.

Αναλυτικά, ο Ιωάννης Παπαπέτρου δήλωσε κατά την πρώτη προπόνηση της εθνικής: 

«Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα που είμαστε ξανά μαζί, τα περισσότερα παιδιά. Ξεκουραστήκαμε λίγο και τώρα πάλι μπάσκετ. Είναι πολύ σημαντική η παρουσία του Δημήτρη Ιτούδη, για την εικόνα της ομάδας και τον πήχη που από μόνος του είναι πολύ ψηλά. Η ομάδα έχει πολύ καλό νέο αίμα και ο κόουτς μπορεί να βοηθήσει με την εμπειρία και την παρουσία του σαν οντότητα. Μαζευτήκαμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι με τη Μ. Βρετανία. Μετά θα υπάρχει ένα διάστημα ξεκούρασης. Έχουμε πολύ καιρό μέχρι το Ευρωμπάσκετ. Οφείλουμε να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στα παιδιά που έπαιξαν στα παράθυρα. Όχι από μας που δεν παίξαμε, αλλά από όλο τον κόσμο και κάθε Έλληνα που αγαπά το μπάσκετ. Δείχνει πόσο έτοιμα είναι όλα τα παιδιά να θυσιάσουν κομμάτια του εαυτού τους, να αψηφήσουν την κούραση και να βοηθήσουν για να πετύχουμε κάτι που θα είναι πολύ καλό για όλους μας».

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης και ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ μετείχαν για πρώτη φορά σε προπόνηση της εθνικής ανδρών και ήταν ενθουσιασμένοι. Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης τόνισε: «Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι εδώ. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα και να βελτιώνομαι. Ο Δημήτρης Ιτούδης είναι ένας σπουδαίος προπονητής, όλοι το γνωρίζουν αυτό. Πιστεύω πως θα μας βοηθήσει πολύ». Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ είπε: «Είναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι εδώ και θα προσπαθήσω να πάρω όσα περισσότερα μπορώ. Χαίρομαι πολύ που θα έχω προπονητή έναν άνθρωπο όπως ο Δημήτρης Ιτούδης. Μέσα σε μια χρονιά κατάφερα πολλά πράγματα, αλλά στόχος μου είναι μέσα από τη δουλειά να γίνομαι όλο και καλύτερος και να πετύχω πολλά περισσότερα».

ΑΣΠΑΣΙΑ ΒΕΛΟΝΑΚΗ