Στις ομαδικές προσπάθειες υπάρχει μια απερίσκεπτη τάση για συναίνεση και συλλογική παρανόηση σοβαρών θεμάτων, μέσα σε ένα κλίμα εύθυμης συντροφικότητας. Gustave Le Bon, 1841-1931, Γάλλος ανθρωπολόγος

Πάου Γκασόλ: «Είναι μία δοκιμασία για την ανθρωπότητα, μαζί θα νικήσουμε»

«Αυτή είναι μια δοκιμασία για την ανθρωπότητα». Λόγια του 38χρονου Ισπανού σούπερ σταρ του μπάσκετ, Πάου Γκασόλ, ο οποίος όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα δείχνει την αλληλεγγύη του για τους πιο αδύναμους. 
 Ξεκίνησε μία εκστρατεία με τον φίλο του Ράφα Ναδάλ , όπου ενώθηκαν πολλοί ακόμα Ισπανοί αθλητές για να συγκεντρώσουν 11 εκατομμύρια ευρώ στη μάχη ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού. 
Επίσης  διενεργεί συνομιλίες στα κοινωνικά δίκτυά του με το σύνθημα #QuarentenaSaludable, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει για την καταπολέμηση της νόσου με τη βοήθεια ειδικών.
 Σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα Marca, μεταξύ άλλων τόνισε: «Η επικοινωνία και η γνώση  θα είναι καθοριστικής σημασίας για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη με καλύτερα αποτελέσματα.  Πρέπει όμως  να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις επισκέψεις μας στο σούπερ μάρκετ ή στο φαρμακείο για να περιοριστεί  η εξάπλωση της πανδημίας. Είναι επίσης  βασικό ότι οι νέοι να μένουν στο σπίτι, γιατί  μπορούν να το έχουν χωρίς συμπτώματα και να το μεταδώσουν . Αυτές τις μέρες έχουμε διαβάσει ότι λόγω της έλλειψης αναπνευστήρων, μερικές φορές οι γιατροί πρέπει να επιλέξουν ή να αποφασίσουν ποιος ζει ή που πεθαίνει, είναι πολύ δύσκολο. Οι περισσότερες χώρες δεν ήταν έτοιμες να πολεμήσουν σε αυτόν τον πόλεμο, αλλά πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφευχθεί η επιδείνωσή του . Χρειάζεται υπομονή και  πειθαρχία , παραμονή  στο σπίτι. Μαζί θα κερδίσουμε αυτόν τον ιό και θα βγούμε πιο δυνατοί από αυτήν την τρομερή εμπειρία.»

 Α. Βαζογιάννης
 

Read previous post:
Η πανδημία εκτόξευσε τη χρήση του Zoom. Ανησυχίες κατά πόσο είναι ασφαλές για τους χρήστες

   Τι είναι αυτό που χρησιμοποιείται πια από παιδάκια μέχρι πρωθυπουργούς; Καθώς, η μισή περίπου ανθρωπότητα έχει κλειστεί στα σπίτια...

Close