Η λογική θα σε πάει από το Α στο Β. Η φαντασία θα σε πάει παντού. - Αλβέρτος Αϊνστάιν

Πάνω από ένα δισ. ευρώ επένδυσε η Seat στο νέο Leon, που διαθέτει προχωρημένη σπορ εμφάνιση

29 Ιανουαρίου, 2020

Παρουσιάστηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στο Martorell το νέο Seat Leon, ένα μοντέλο που στοχεύει να αναβιώσει την compact κατηγορία. Η ισπανική εταιρεία έχει επενδύσει περισσότερα από 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ για να κατασκευάσει το μοντέλο με πιο αποδοτικούς κινητήρες, προηγμένα επίπεδα συνδεσιμότητας και οδηγικής υποβοήθησης, ισχυρό δυναμισμό και υψηλή αισθητική.

Άλλωστε πάντα το Leon αποτελούσε βασικό πυλώνα της γκάμας για την ισπανική εταιρεία, καθώς έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 2,2 εκατομμύρια πωλήσεις από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του μέχρι σήμερα.

Διαθέτει ενισχυμένες διαστάσεις και ακόμη πιο τολμηρή εμφάνιση τόσο μέσα όσο και έξω. Έχει στηριχθεί στην εξελιγμένη πλατφόρμα MQB Evo, που διαθέτει νέες αυξημένες διαστάσεις και προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία. Στην 5-θυρη έκδοση, το νέο Leon έχει μήκος 4,368 μ., πλάτος 1,800 μ. και ύψος 1,456 μ. που είναι μεγαλύτερες από τις διαστάσεις της προηγούμενης γενιάς, ενώ το μεταξόνιο ανέρχεται στα 2,686 μ. δηλαδή 5 εκατοστά μεγαλύτερο από την τρίτη γενιά. Οι μηχανικοί έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στην αεροδυναμική του μοντέλου, με τον συντελεστή οπισθέλκουσας να βελτιώνεται κατά περίπου 8% σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά. Το νέο εμπρόσθιο μέρος έχει αλλάξει και διαθέτει τρισδιάστατη σύνδεση μεταξύ της μάσκας και του μπροστινού φωτισμού. Οι προβολείς LED στρέφονται προς τα πίσω, παρέχοντας ένα οπτικό αποτέλεσμα φρυδιού, δίνοντας βαθύτερη εστίαση και καθιστώντας το άμεσα αναγνωρίσιμο στο δρόμο. Στο πίσω σημείο του μοντέλου υπάρχει φωτισμός LED και σπόιλερ, δημιουργώντας έτσι σπορ διάθεση.

Το εσωτερικό στην πράξη αποδεικνύεται λειτουργικό και κομψό. Διαθέτει λεπτές επιφάνειες και ένα όμορφο αλλά μεγάλο ταμπλό που δίνει την αίσθηση πως αιωρείται, ενώ τα πάντα στην καμπίνα έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι εργονομικά. Ο αποθηκευτικός χώρος του Leon βρίσκεται στα 380 λίτρα, ενώ το Sportstourer προσφέρει χωρητικότητα 617 λίτρων, δηλαδή 30 λίτρα περισσότερο από την προηγούμενη γενιά.

Περισσότερα στη κατηγορία Auto Moto
Το νέο Golf εισάγει την κατηγορία των πεντάθυρων χάτσμπακ στην πλήρως ψηφιακή εποχή

Το Innovision Cockpit, που είναι στην ουσία ένας ενοποιημένος πίνακας ελέγχου που περιλαμβάνει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων (Digital Cockpit) με...

Close