Όποιος ξέρει να υπομένει τα πάντα, μπορεί και να τολμά τα πάντα. Vauvenargues, 1715-1747, Γάλλος γνωμικογράφος

Πάνω από 500.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων απ’ την Κίνα, σταμάτησε ο…«Χάκερ»

22 Ιούλιος, 2019

Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, με δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις που ανέρχονται στο ποσό των 2.061.174,26 ευρώ, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από το τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Α’ τελωνείου Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), οι υπάλληλοι του τελωνείου, μετά από υπόδειξη του συστήματος ανάλυσης κινδύνου του ICISnet, προχώρησαν με το αυτοκινούμενο μηχάνημα X RAY σε σάρωση του φορτίου εμπορευματοκιβωτίου που είχε φθάσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τον λιμένα Yantian της Κίνας και είχε δηλωθέν εμπόρευμα «κλιματιστικά». Από τη σάρωση προέκυψε ένδειξη ύπαρξης καπνικών προϊόντων, που επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια από το σκύλο ανιχνευτή καπνικών της υπηρεσίας, ονόματι «Χάκερ». Από τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι το εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 1.017 χαρτοκιβώτια, καθένα από τα οποία περιείχε 50 κούτες των 10 πακέτων των 20 τεμαχίων τσιγάρων και 1 χαρτοκιβώτιο που περιείχε 25 κούτες των 10 πακέτων των 20 τεμαχίων τσιγάρων, συνολικά δηλαδή 10.175.000 τεμάχια τσιγάρων. Το τελωνείο προχώρησε στην κατάσχεση των λαθραίων τσιγάρων, ως αντικειμένων λαθρεμπορίας, καθώς και του εμπορευματοκιβωτίου, ως μέσου μεταφοράς των λαθρεμπορευμάτων. Για την υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα η αρμόδια εισαγγελέας.

Σ.Πολ.

Read previous post:
Και ο Ουίλιαμσον εκτός Team USA

    Η Team USA μπορεί να διαθέτει μία τεράστια «δεξαμενή» επιλογών για την στελέχωση της Εθνικής, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου...

Close