Η Δημοκρατία είναι το χειρότερο πολίτευμα, με εξαίρεση όλα τα άλλα. Ουίνστον Τσώρτσιλ, 1874-1965, Βρετανός πρωθυπουργός, Νόμπελ 1953

Πάνω από 10.000 επισκέπτες αναμένονται στις 131 εκδηλώσεις του φετινού Money Show, που αρχίζει την Παρασκευή

5 Φεβρουαρίου, 2024

Περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες εκτιμάται ότι θα περάσουν σε μόλις τρεις ημέρες τις «πύλες» του 32ου πολυσυνεδρίου Money Show στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 130 εκδηλώσεις, στις 9, 10 και 11 Φεβρουαρίου.

Στο επίκεντρο του πολυσυνεδρίου, σε εκδηλώσεις του οποίου αναμένεται, μεταξύ άλλων, να δώσουν το «παρών» ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, υπουργοί, εκπρόσωποι φορέων και επιχειρηματίες θα βρεθούν η καινοτομία, η βιώσιμη ανάπτυξη, τα μεγάλα έργα στη Θεσσαλονίκη, οι επιπτώσεις από την κατασκευή του Μετρό και του Flyover, οι μεταφορές, ο τουρισμός, η πρωτογενής παραγωγή, η αγορά ακινήτων και τα προγράμματα ανάπτυξης των επιχειρήσεων.

Πέραν των εκδηλώσεων, οι χιλιάδες επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν και στα περίπτερα των εκθετών της διοργάνωσης. Το Money Show διοργανώνεται από το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και την Organotecnica, σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Παρουσιάζοντας τη διοργάνωση, ο πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Χρήστος Σαραντόπουλος επισήμανε ότι το φετινό Money Show, «το μεγαλύτερο πολυθεματικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας», πραγματοποιεί ρεκόρ σε αριθμό εκδηλώσεων (131, οι οποίες δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να φτάσουν τις 136), γεγονός που δικαιολογεί την εκτίμηση για 10.000 επισκέπτες, ένταντι 8.500 πέρυσι. Με επτά εκδηλώσεις συμμετέχει το ΕΒΕΘ, όπως επισήμανε ο πρώτος αντιπρόεδρος του φορέα Μανόλης Βλαχογιάννης.

Η επίσημη έναρξη του φετινού Money Show θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ για τις 8 το βράδυ του Σαββάτου είναι προγραμματισμένο το κεντρικό γκαλά της διοργάνωσης, με ομιλητές τον κ. Σχοινά, τον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη και την υφυπουργό Ανάπτυξης Άννα Μάνη. Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και η υφυπουργός Παιδείας Ιωάννα Λυοτρίβη αναμένεται να μιλήσουν, μεταξύ άλλων, σε εκδήλωση που διοργανώνει η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας, το Σάββατο.

Η φετινή εκδήλωση δίδει έμφαση και στις εξελίξεις ανά τον πλανήτη, μέσω, μεταξύ άλλων, του Γεωπολιτικού Φόρουμ, που διοργανώνουν το Ινστιτούτο Αλέξανδρος Παπαναστασίου (ΙΝΑΠ) και το Money Show, στο πλαίσιο του οποίου θα συζητηθούν θέματα, όπως οι αμυντικοί εξοπλισμοί, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, οι σχέσεις ΗΠΑ, Ρωσίας, Κίνας και ΕΕ, καθώς και η συγκρουσιακή κινητικότητα στην Ασία και την Αφρική._

*Τη φωτογραφία παραχώρησε το ΕΒΕΘ