Αμερικανός cartoonist και συγγραφέας.

Πανευρωπαϊκό βραβείο νέων μεθόδων και καινοτομίας στην ΥΠΕΔΥΦΚΑ

18 Ιουνίου, 2019

Το 1ο πανευρωπαϊκό βραβείο νέων μεθόδων και καινοτομίας απέσπασε η Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ), που συμμετείχε στην ανοικτή συνεδρίαση του «Ευρωπαϊκού Δικτύου για την καταπολέμηση της απάτης και της διαφθοράς στον χώρο της Υγείας» (EHFCN), που πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας στις 13 και 14 Ιουνίου.

Η παρουσίαση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ είχε θέμα τη χρησιμοποίηση εργαλείων και τεχνικών που προσφέρει το νέο ηλεκτρονικό μητρώο ιατροτεχνολογικών προϊόντων και σκευασμάτων ειδικής διατροφής του ΕΟΠΥΥ για την αποκάλυψη περιπτώσεων απάτης. Ειδικότερα, παρουσιάστηκε η υπόθεση συγκεκριμένου σκευάσματος ειδικής διατροφής, για το οποίο αποδείχτηκε ότι παρότι συνταγογραφήθηκε και αποζημιώθηκε σε μεγάλες ποσότητες το 2018 δεν εισήχθη ποτέ στην Ελλάδα. Η εισαγωγέας εταιρεία διακινούσε άλλα σκευάσματα με χρήση πλαστών παραστατικών και ταινιών γνησιότητας, προκαλώντας οικονομική ζημία στον ΕΟΠΥΥ ύψους 9.500.000 ευρώ.

Read previous post:
Νέα στρατηγική συμφωνία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών με την Εθνική Ασφαλιστική

Νέα στρατηγική συμφωνία υπεγράφη μεταξύ του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και της Εθνικής Ασφαλιστικής, η οποία έρχεται σε συνέχεια της πολυετούς...

Close