Περιπέτεια είναι μια άβολη κατάσταση που την αντιμετωπίζουμε σωστά. Άβολη κατάσταση είναι μια περιπέτεια που την αντιμετωπίζουμε λάθος. - G.K. Chesterton, 1874-1936, Άγγλος συγγραφέας

ΠΑΜΘ: Ενισχύονται οικονομικά έξι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

11 Δεκεμβρίου, 2019

Περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκειμένου να στηρίξει τη συνέχιση της λειτουργίας των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) για άτομα με νοητική στέρηση, που λειτουργούν στη Δράμα  και την Κομοτηνή. 
Ειδικότερα, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. και από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, θα διατεθεί το συνολικό ποσό των 2.224.540 ευρώ, με το οποίο θα καλυφθούν τα λειτουργικά και όχι μόνο έξοδα των έξι συνολικά Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης που βρίσκονται στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.
Ανά περιφερειακή ενότητα, τα κονδύλια κατανέμονται ως εξής: στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας οι πόροι που θα διατεθούν είναι ύψους 1.347.502 ευρώ και θα δοθούν για τη λειτουργία τριών Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης η χρηματοδότηση φτάνει τα 877.038 ευρώ και θα διατεθεί  στο Σύλλογο Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Στέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» για τη λειτουργία επίσης τριών ΣΥΔ.
Η χρηματοδότηση θα καλύψει τα έξοδα λειτουργίας των συγκεκριμένων δομών και θα επιτρέψει σε 27 άτομα με νοητική στέρηση, 18 στη Δράμα και εννέα στην Κομοτηνή, να τύχουν ολοκληρωμένης φροντίδας από εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να αναπτύξουν τις ατομικές και επαγγελματικές τους δεξιότητες και να έχουν έτσι ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή. 
Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, επισκέφθηκε την έδρα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΑΜΘ στην πόλη της Καβάλας, όπου συναντήθηκε με τη νέα πρόεδρο, Κατερίνα Χατζηδημητρίου και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του κέντρου και τις δομές φιλοξενίας, που υπάρχουν τόσο για τα παιδιά όσο και τους ενήλικες που χρίζουν ιδιαίτερης φροντίδας και προστασίας. 

Βασίλης Λωλίδης

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
Αλ. Σδούκου:«Μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα για την επόμενη δεκαετία στις ελληνικές πόλεις» είναι ο στόχος της κυβέρνησης

Τον στόχο της κυβέρνησης, που αποτυπώνεται στο νέο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα ( ΕΣΕΚ) και που προβλέπει «στην...

Close