Κάθε πρόοδος γεννάει μια νέα ελπίδα που εξαρτάται από τη λύση ενός καινούργιου προβλήματος. Ο φάκελος δεν κλείνει ποτέ. Claude Levi-Strauss, 1908-2009, Γάλλος ανθρωπολόγος.

«Παίζουμε με την καλύτερη ομάδα στον κόσμο»

21 Σεπτεμβρίου, 2020

 Έφτασε στη Σεβίλη το καλοκαίρι του 2019 και η πρώτη σεζόν του Ζουλέν Λοπετέγκι έληξε με τον θρίαμβο της κατάκτησης του έκτου Europa League, γεγονός που ανάγκασε τον συνήθως συγκρατημένο 54χρονο προπονητή να αφήσει δάκρυα να γεμίσουν το πρόσωπό του, καθώς γιόρταζε με το τρόπαιο στην Κολωνία.
 Ο Βάσκος πρώην προπονητής της Πόρτο και της Ρεάλ Μαδρίτης είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί με τη Σεβίλη τις πιθανότητες που της αναλογούν, όταν συναντήσει στις 24 Σεπτεμβρίου στην Puskás Aréna τη Μπάγερν στο UEFA Super Cup.
 «Το να παίζεις σε ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Κύπελλο δεν συμβαίνει καθημερινά και ακόμη λιγότερο συχνά εναντίον ενός τόσο θεαματικού αντιπάλου όπως η Μπάγερν που κέρδισε το πρωτάθλημά, το Κύπελλο και το Champions League με λαμπρό τρόπο. Είναι μια εξαιρετική ομάδα με απίστευτη δύναμη όσον αφορά τους παίκτες ατομικά. Έχουν έναν προπονητή που αξίζει πολλή πίστωση για τον τρόπο με τον οποίο έχει διαχειριστεί την ομάδα και άλλαξε την τύχη της ομάδας, δίνοντάς της μια ισχυρή ταυτότητα εκτός από πολλή εστίαση στην ομαδική εργασία», είπε ο Λοπετέγκι στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA.
 «θα βρεθούμε απέναντι στην καλύτερη ομάδα στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Γνωρίζουμε ότι δεν θέλουμε απλώς να παραστούμε στον αγώνα. Σεβόμαστε και θαυμάζουμε πολύ αυτήν την ομάδα, αλλά είμαστε επίσης μια ομάδα που είναι πολύ περήφανη, φιλόδοξη και ενθουσιασμένη. Σκοπεύουμε πλήρως να φτάσουμε στον αγώνα με την επιθυμία να δείξουμε ποιοι είμαστε. Δεν πρόκειται να είναι εύκολο, αλλά αυτό είναι που προφανές, ελπίζουμε. Θα τον προσεγγίσουμε με τον ίδιο τρόπο που έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε καλά και να συνηθίσουμε τους νέους παίκτες που ήρθαν φέτος και να προσπαθήσουμε να τους κοινοποιήσουμε το ίδιο μήνυμα με την προηγούμενη σεζόν. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να αναπτυχθούμε, να εξελιχθούμε ως ομάδα. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε.»

Α. Βαζογιάννης

Περισσότερα στη κατηγορία Αθλητικά Νέα
Πίρλο: «Ο διάλογος με τους παίκτες είναι απαραίτητος»

    Στην αναγκαιότητα της επικοινωνίας με τους ποδοσφαιριστές του, στάθηκε ο Αντρέα Πίρλο, λίγο μετά την νίκη με 3-0 επί...

Close