Η φύση ευχαριστιέται με την απλότητα και δεν αγαπάει τη μεγαλοπρέπεια των περιττών αιτιών. Isaac Newton, 1642-1727, Άγγλος επιστήμονας

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIA από τη σεζόν 2020-21 η Formula E

3 Δεκεμβρίου, 2019

Το πρωτάθλημα ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων με την ονομασία Formula E θα έχει από την έναρξη της σεζόν 2020-21 το «στάτους» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), αφού πήρε τη σχετική έγκριση της FIA, όπως έγινε σήμερα γνωστό. Η έκτη σεζόν του πρωταθλήματος (2019-20), το οποίο διεξάγεται κυρίως σε δρόμους πόλεων, «άνοιξε την αυλαία της» στις 22 Νοεμβρίου στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, με τη συμμετοχή σημαντικών κατασκευαστών, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι Porsche, Mercedes, BMW και Audi.

«Η δημιουργία και ανάπτυξη της Formula E είναι μια σπουδαία περιπέτεια» τονίζει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ, και συμπληρώνει: «Είμαι υπερήφανος που σήμερα επιβεβαιώνουμε το στάτους της ως Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIA. Από τον πρώτο αγώνα της στο Πεκίνο το 2014 και με κάθε γκραν πρι από εκεί και μετά, η Formula E έχει αποδείξει ότι η ιδέα των ηλεκτροκίνητων αγώνων αιχμής δουλεύει».

Από την πλευρά του, ο ιδρυτής και πρόεδρος της Formula E, Αλεχάντρο Αγκάγκ, δήλωσε ότι η αναγνώριση του πρωταθλήματος από τη FIA ήταν πάντα στόχος και πως θα προσθέσει αξιοπιστία στη διοργάνωση. «Αυτή η συμφωνία και ανακοίνωση τοποθετεί πραγματικά τη Formula E στη μεγάλη κατηγορία των αγώνων μονοθεσίων διεθνώς» πρόσθεσε ο Ισπανός.

Read previous post:
Προσθέτει συνεχώς νέες εκδόσεις η Ford στο αγαπημένο της μοντέλο Focus

Η δημοτικότητα του Ford Focus έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ μέσα στο 2019, αφού από την αρχή της χρονιάς μέχρι και...

Close